FINNSNES: Det er en konsert som kommer til å bli en stor opplevelse både for publikum og dem på scenen, tror produsent Rune Ottarsen.

— Det som virkelig er spesielt, er at så mange jenter får synge med band i ryggen. 18 jenter fremfører 16 låter, og alle kommunene i Midt-Troms er representert. Vi kan love et fyrverkeri av en konsert!

Folkebladet-TV: Ny runde med Fresk ungdom

Hakeslepp

Et samspilt liveband gir løft begge veier: Musikerne hadde ikke møtt jentene før øving og fikk hakeslepp da de hørte dem synge, forteller gitarist Idar Nicolaisen:

PURPUR Tiril Lill Jackson (16) med Perfect Strangers. Foto: Rune Ottarsen/Fresk ungdom

- Det er så dyktige vokalister at det er utrolig at jeg ikke har hørt eller sett dem før. Dette er en ypperlig anledning å få vist dem frem — og at folk får se og høre dem.

Svein Erik Pedersen er enig.

- Nivået er utrolig høyt. De synger som om de ikke har gjort noe annet i livet.

Hver jente har vært innom øvingslokalet i Ørneheimen en eller to ganger, i tillegg skal de øve med band både lørdag og søndag på scenen i kulturhuset. De profesjonelle vokalistene Lena Jinnegren og Kjersti Jørgensen er innom i løpet av helga for å gjøre siste finpuss på stemmene til jentene.

Tiril Lill Jackson (16) skal fremføre Perfect Strangers av Deep Purple.

Dyktige musikere

- Det er jo litt uvanlig for meg, siden jeg ellers pleier å synge ballader. Nå blir det litt mer rock. Det er artig.

øving: Kaja Marie Hanssen og Eunike Lyngås skal fremføre Bonnie Tylers ”Total Eclipse of the Heart” som duett. Foto: Rune Ottarsen/Fresk ungdom

Jentene, som er i alderen 11-18 år, synger låter som passer godt til deres stemmer samen med et band av dyktige musikere som løfter jentene frem på en god måte.

- Det er veldig greit å ha et band som er flinke til å spille. Vi slipper å bruke playback, det blir bedre lyd, og det høres bedre ut, mener Tiril.

Kult

På scenen står videre Marte Røsæg Olsen, Marie Ertzaas, Kristine Hagensen, Eunike Lyngås, Mia Solset Malik, Kamilla Appelbom, Silje Lange, Jenny Noreng, Fatima Sjøgren, Ulrikka Pedersen Sollied, Amanda Beatrice Hanssen, Karoline Halvorsen, Ingeborg Pedersen, Johanne Svendsen og Marie Foshaug.

- På søndag er det mange flinke artister som skal være med, og dem bør folk komme for høre. Det blir veldig kult! ler Tiril.

entertainment: Kristine Hagensen (16) skal synge ”Let Me Entertain You” av Robbie Williams. Foto: Rune Ottarsen/Fresk ungdom
band: Fra venstre Fredrik Nicolaisen, Idar Nicolaisen, Svein Erik Pedersen, Fred Jørgen Kampevoll og Stefan Sollied. Foto: Rune Ottarsen/Fresk ungdom