VESTERFJELL: Jordhuset er lokalisert til bygda Vesterfjell på Senja, og ligger cirka 20 kilometer fra Finnsnes. Det ble i sin tid bygget etter initiativ fra lokale aktører, men ble etter en tids stillstand overtatt av opplevelse- og reiselivsoperatøren Basecamp Senja. Jordhuset satser på å servere mest mulig kortreist lokal mat, så fremst det lar seg gjøre.

– Vi har lagt oss på den linjen at vi holder åpent på Jordhuset hele påsken til og med 2. påskedag. Vi serverer middag, kaffe og kaker hver eneste dag, og forsøker etter beste evne å legge inn det vi kaller en pubkveld der innleide artister opptrer, forklarer daglig leder Trude Mørkved i Basecamp Senja.

Skiterreng

Mørkved peker på at området hvor Jordhuset ligger har et ypperlig skiterreng.

– Gjester på ski er ikke uvanlig. I år tenker vi også på å bygge snøborger utenfor Jordhuset hvis vær og snøforhold tillater det, der gjestene våre kan sitte og nyte den sola som forhåpentlig vil dukke opp i påsken.

Pubkveld

Påskens pubkveld på Jordhuset er lagt til langfredag, og denne gangen er det Christer Mørkved som besørger den musikalske underholdningen. Christer Mørkved har studert musikk i en årrekke, og har også rukket å gi ut sitt eget album.

– Christer vil fremføre noe av sitt eget stoff, men også en del coverlåter som passer til anledningen.

Opptredener på pubkvelder som dette er noe Christer Mørkved etter hvert begynner å få lang erfaring med siden han har drevet med det i en årrekke ved siden av studiene.

OPPTRER: Christer Mørkved opptrer på pubkvelden i Jordhuset langfredag.Foto: Jeanett Johnsen Foto: Jeanett Johnsen