ØVERBOTN: Fylkesmannens Miljøvernavdeling hadde nylig et møte i det som skal bli masjonalparksenteret Zazza i lokalene til den tidligere skolen i Øverbotn på Senja.

– Det som det haster spesielt med, og som vi håper at folk kan gjøre i påsken, er å ta naturbilder fra Senja. Det må være bilder med stor oppløsning da vi kommer til blåse dem opp til veldig store bilder som skal opp på noen av veggene i lokalene til Zazza, forklarer leder Cato Olsen i Midt-Troms Fotoklubb, som selv er en ivrig fotograf. Han begrunner dette med at bildene må være på plass når nasjonalparksenteret åpner på forsommeren.

– En jury vil gå igjennom bildene og plukke ut de som skal brukes i utstillingen. Forstørringen og behandling videre av bildene tar vi oss. Bildene kan sendes elektronisk til meg eller Jan-Oskar Granheim, som har engasjert seg sterkt i dette prosjektet, forklarer Olsen.

Motiv

Det man ønsker seg er naturbilder fra Senja.

– Der har vi satt opp seks hovedmotiver som vi ønsker oss bilder fra. Disse er leira, skog, myr, vann, fjell og kyst. Dersom man har svært mange bilder, plukk gjerne ut to-tre som man mener er de beste.

– Kan alle delta?

– Absolutt alle, både amatører og profesjonelle. Jeg har blant annet oppfordret medlemmene i fotoklubben til å bidra, og har også levert noen bilder selv.

I nasjonalparkdelen er det ønskelig med bilder som viser naturmiljøer generelt pluss bilder fra verneområder på Senja.

Andre motiver

– Det er også aktuelt med artsbilder av planter, fugler, dyr, sopp, lav og innsekter. Museet og nasjonalparksenteret er både ute etter store bilder og bilder som ikke er fullt så store. De ønsker seg også bilder som kan presenteres digitalt på storskjermer eller nett, forklarer Jann-Oskar Granheim.

Nasjonalparkforvalter Ingve Birkelund oppfordrer også Folkebladets lesere til å sende inn sine bidrag fra ulike områder på Senja til bruk i utstillingen.

– Det er også viktig å understreke at å knipse bilder med mobilen ikke duger til dette. Dette er bilder som skal blåses fra gulv til tak, så utstyret man bruker må være slik at det lar seg gjøre, påpeker Cato Olsen, som håper mange vil bidra.