FINNSNES: Det er ekteparet Sarah og Jon Blamire som har hovedansvaret for å sette sammen programmet til Påskefestuka i Finnsnes kirke.

– Hvordan vi skal legge opp programmet i den stille uke er jo noe som man har i bakhodet hele året, men det er først på nyåret at vi for alvor begynner å arbeide med det, forklarer Jon Blamire.

Sarah Blamire mener at de i stor grad viderefører en tradisjon som allerede var der.

– Mange av innslagene var jo etablert før vi fikk ansvaret for Påskefestuka. Noen av dem er det andre i menigheten som jobber med, poengterer hun.

Stillhet

Men konsertkonseptet «Være i Stillheten» og rammen rund det er Jon Blamires verk.

– I tillegg til det rent musikalske viser vi en film av nærområdet som jeg har laget der vi legger bibelske tekster på. Mens filmen vises på storskjerm bak alteret spiller jeg på kirkeorgelet. Dette er noe vi har fått tilbakemelding på at folk setter pris på, og en måte å gjøre det på som jeg ikke tror så mange andre benytter, sier Jon Blamire.

– Hva er hovedtanken med Påskefestuka?

– Jeg tenker at det er et noe annerledes tilbud enn det man ellers har i påsken. Man kan komme i kirken å høre på konserter eller delta i de aktivitetene som er her, eller bare komme hit for å oppleve en stillhet som gir fred til å tenke, svarer Sarah Blamire.

– Men dere får ikke så mye fred i påsken?

– Nei, vi får en del å henge fingrene i fram til langfredag, da blir det mindre å gjøre for oss. Skiturene får vi heller ta etter påsken, vi regner med at det fortsatt vil være snø nok til det.

Populært

– Det er vel en del som benytter seg av det dere tilbyr?

– Ja, og det gjelder både barn og voksne. På «Være i Stillheten»-konsertene pleier det å komme 100 mennesker, det synes jeg er et godt oppmøte her på Finnsnes, svar Jon Blamire.

Påskenattmessen, som i fjor ble arrangert i Rossfjord kirke, er i år flyttet tilbake til Finnsnes kirke.

– Påskenattmessen er jo litt spesiell på flere måter, blant annet fordi den begynner så sent om kvelden og måten den gjennomføres på.

– Dere har fått med dere en del andre som skal delta på konsertene.

– Ja, og disse er Odd Fredriksen, Ernst Norbakken, Sveinung Borvik, Benjamin Olsvik Nilsson, Heidi Tove Olsen og vår egen datter Susanna.

Alle velkommen

– Dere vil vel oppfordre flest mulig til å benytte seg av dette tilbudet?

– La meg si det slik at absolutt alle er velkommen. Folk har som regel mye annet de ønsker å gjøre i påsken, men noe av det vi kan tilby tror vi at kan rekke å være med på. Vi mener jo at det er noe for enhver smak, i konsertene har vi et ganske bredt spekter i sjanger.

Sarah Blamire har en siste oppfordring.

– Hvis man vil se hele programmet i Påskefestuka med klokkeslet og det hele så ligger det på nettsiden til Lenvik menighet, opplyser hun.

Tenor Ernst Solbakken medvirker med sang i «Våpenhuskonserten» onsdag kveld. Foto: Jon Blamire Foto: Jon Blamire
Sarah og Jon Blamires datter Susanna trakterer instrumentet eufonium. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Påskelabyrinten er et fast innslag i Påskefestuka i Finnsnes kirke. Foto: Jon Blamire Foto: Jon Blamire