SØRREISA: Det opplyser Roy-Frode Løvland, som i tillegg til å være artist, musiker og tekstforfatter og alt mulig annet også tar seg tid til å være menighetspedagog i Sørreisa menighet.

– Hvert år samler konfirmantene i Sørreisa inn penger til Kirkens Nødhjelps fasteaksjon, men i år ble resultatet over all forventning. Jeg må bare gi stor honnør til alle konfirmantene som stilte opp og gikk rundt med bøssene mandag ettermiddag, understreker Roy-Frode Løvland.

Tredobbel

Siden man i år har fulgt omtrent det samme opplegget som tidligere år med undervisning og informasjon om aksjonen og det hjelpearbeidet som Kirkens Nødhjelp driver , kom resultatet av innsamlingen som er stor overraskelse.

– Overraskelsen var stor når alle pengegavene ble sumert opp onsdag morgen og det viste seg at det var samlet inn 34.000 kroner. Det er faktisk nesten tre ganger mer enn enkelte andre år. Og når man vet at hver enkelt krone kan bety livsviktig forskjell for mennesker i nød, kan det ikke understrekes nok at dette er svært gledelig, poengterer menighetspedagogen.

Støtteapparat

Hva som er annerledes i år kan ikke Løvland gi et godt svar på.

– Vi har etter hvert fått et godt støtteapparat som sørger for at bøssebærerne blir registrert, får seg noe å spise, og ikke minst, blir kjørt rundt fra hus til hus i Sørreisa. Men det har vi jo hatt før også, kanskje har den nasjonale mediedekningen vært ekstra god i år, funderer Løvland.

Uansett synes han det er god grunn til å skryte av innsatsen til konfirmantene og alle som har gitt til hjelpeaksjonen i Sørreisa kommune.

– Konfirmantene fortalte at de ble godt mottatt når de dukket opp med bøssene, og det er gledelig. Og når det gir et så godt resultat tror jeg det viser at folk har tillit til den jobben som Kirkens Nødhjelp gjør, avslutter Roy-Frode Løvland, med begge tomlene opp for konfirmantene og givergleden i Sørreisa.

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon fokuserer også i år på å bringe friskt vann til mennesker som er rammet av katastrofer og konflikter.