VANGSVIK: Sigurd Mørkved kan berolige alle med at lokalmønstringen i UKM vil gå som planlagt til helga. Påmeldingen er allerede tilstrekkelig stor nok til det. Men det har ikke vært helt enkelt å få dette til.

Begynne på nytt

Til dette har skolene i kommunen og en utvalgt gruppe av ungdommer stått sentralt.

– Vi har besøkt skolene og informert elevene direkte om det vi forsøker å få til. En viktig del av arbeidet er å forsøke å motivere de unge til å melde seg på. Mange tror kanskje at det de gjør ikke er bra nok, og bare det å stå opp og opptre for

andre mennesker i jo i seg selv ganske tøft. Særlig hvis man ikke har gjort det før.

Åpen påmeldingen

Lokalmønstringen i UKM i Tranøy går av stabelen lørdag 7. februar i lokalene til Vikstranda skole.

– Men det vil være mulig å melde seg på helt til fredag 6. mars. Så for de som har ventet helt til i siste liten er det fortsatt ikke for sent å bli med.

Det var etter at Sigurd Mørkved flyttet til Vangsvik, og dermed kom nærmere problemene med UKM i kommunen, at han bestemte seg for å forsøke å ta tak i det. Han har tidligere vært kommunekontakt for UKM i Lenvik, og har derfor mye erfaring med å jobbe med Ungsommens Kulturmønstring.

– Jeg vil fortsatt oppfordre alle ungdommene i kommunen som måtte ha spørsmål om UKM til å ta kontakt med meg. Det er bare å slå på tråden så skal jeg gjøre mitt beste for å veilede dem, understreker Mørkved.

Venter flere

Påmeldingen er allerede tilstrekkelig til å arrangere lokalmønstringen, men Mørkved vil gjerne ha flere med på den.

– Vi har foreløpig påmeldt fem sceniske innslag og tre kunstinnslag. Men det kommer flere. Når det gjelder kunst forventer jeg et sted mellom 10 til 15 bidrag. Når det gjelder de sceniske innslagene tør jeg ikke gi noe tall ennå, men at det vil bli flere er jeg nokså sikker på, konkluderer Mørkved.