SØRREISA: Randor Nordnes ble kjent med Alf Storelvmo første gang i 1968. Det ble et bekjentskap og vennskap som varte så lenge skilegenden fra Sørreisa levde.

– Jeg hadde også nær kontakt med Alf Storelvmo da jeg tjenstegjorde i Garden i 1972. Han var den som hadde ansvaret for skilaget i Garden, og ble senere bestyrer ved Skistua i Holmenkollen. Så snart tjenesten var slutt for dagen pleide jeg å besøke han der, forteller Randor Nordnes, som den gang også selv var aktiv langrennsløper.

Sammen i skogen

Da Alf Storelvmo flyttet tilbake til Sørreisa i 1973 fortsatte vennskapet.

– Vi jobbet en periode sammen i skogen, og var veldig ofte ute på skiturer sammen. Alf var veldig glad i naturen, og vernet om den. Han var en person som alltid så det positive i alt. Selv fikk jeg alltid veldig god oppmuntring av ham når jeg hadde vært med på et skirenn og ikke gjort det så bra.

Randor Nordnes ramser opp alle medalene Alf Storelvmo hanket inn – både nasjonale og internasjonale – i den tiden han var med på det norske langrennslandslaget.

– Alf Storelvmo var en stor idrettsmann, og en mann som Sørreisa med rette er stolt av å ha fostret. Han var en varm og jordnær person som fikk god kontakt med alle. Ikke minst med unge mennesker.

Konsert

Det er også Randor Nordnes som har tatt initiativet til «Alf Storelvmos Minnekonsert» i Kulturhuset i Sørreisa lørdag 7. mars.

– Det var naturlig å legge denne konserten til Kulturuka i Sørreisa, som er det kulturelle høydepunktet i bygda. Alle inntektene som kommer inn i forbindelse med konserten skal gå til å få reist en minnebauta eller statuett av Alf i sentrum av Sørreisa. Det er noe som Als familie tok initiativ til, og som jeg prøver å hjelpe dem med, forklarer Nordnes.

Medvirker

Siden dette er en konsert som går til et godt formål medvirker alle uten å ta seg betalt for det.

– Jeg har vært så heldig å få med meg en flott gjeng på denne konserten, og de som deltar er Sørreisa Mannskor, Hot for Swingende, Marrakesh, Odd Arne Storelvmo, Gudrun Falch, Emil Larsen og Mia Solset Malik. Og ikke minst Tore Skoglund, som har sagt ja til å være konferansier. Noe jeg synes er sterkt gjort med tanke på det han har å slite med. Vi er glade for at han stiller opp for oss.

Hit

– Hva står på repertoaret?

– Musikk som står i Alfs tegn, som på ulike måter kan knyttes til ham og hans liv. Han var et menneske som likte alle former for musikk. Pop, rock, folkemusikk, gammeldans og swing. Alf var også glad i danse, og jeg tror han ville likt repertoaret vi har valgt.

– Kan du røpe en av låtene?

– Ja,Låten «Walking Back To Happiness» – som artisten Helen Sjapiro gjorde til en stor hit i 1961 – er med. Det er en grunn til det, og det har noe med det kallenavnet Alf fikk på landslaget å gjøre. Men den historien vil nok bli fortalt på konserten.

LEGENDE: Alf Storelvmo i sporet. Foto: Folkebladet Foto: Folkebladet arkiv
MEDVIRKER: Hot for Swingende med Jan Silsand, Over Nordli og Frits Roy Solvang. Foto: Arne Ivar Hanssen
MEDVIRKER: Gudrun Falch er tilbake på scenen etter en tids fravær i minnekonserten. Foto: Eirik Dahl