DYRØY: Det opplyser rektor ved Kulturskolen i Dyrøy, Sissel Stokland Jørgensen, som også er en av kontaktpersonene for UKM i kommunen.

– I fjor var det såpass få som meldte seg på lokalmønstringen vår at vi fikk til en samkjøring med vår nabokommune Sørreisa. Det samme vil skje i år, da våre deltakere viser hva de kan på lokalmønstringen i Sørreisa Kulturhus fredag 20. februar, forklarer kulturskolerektoren, som understreker at de setter pris på dette samarbeidet.

Hun sier at manglende påmelding har en klar årsak.

– Da ungdomslederen i kommunen gikk ut i permisjon mistet vi en nøkkelperson i arbeidet med UKM. Samtid mistet vi en sentral person i dette arbeidet i ungdomsklubben. Stillingen som ungdomsleder, som er en kommunal stilling , er nå lyst ut på nytt, og det ser nå ut til at vi får den besatt.

Tilbake

Når det skjer regner Sissel Stokland Jørgensen med at ting vil bedre seg.

– Jeg vil ikke si at UKM har ligget nede i denne perioden, men det har vært mindre trøkk og aktivitet enn normalt på UKM. Dette akter vi nå å rette på, målsetningen er at vi skal tilbake til dit vi var med å arrangere våre egne lokalmønstringer.

– Hvordan medvirker kulturskolen i dette arbeidet?

– Vi er ikke hovedansvarlig for UKM, men hjelper til så godt vi kan på flere måter. En del av våre elever er naturlig nok også blant de som melder seg på til UKM, men jeg må få lov til å understreker at man ikke behøver å gå på en kulturskole for å gjøre det. UKM er for alle, uavhengig om man er tilknyttet en kulturskole eller ikke.

Bra oppslutning

– Hvor mange pleide å delta i lokalmønstringen før dette skjedde?

– Det er klart at det har variert litt, men i glansdagene, for å kalle det for det, pleide vi å ha mellom 20 til 25 deltakere. Slik vil vi ha det igjen.

– Hvor mange regner du med stiller på årets mønstring?

– Slik det ser ut nå ser det ut til at vi vil lande på tre-fire innslag, alle sceniske. Men vi tar fortsatt i mot alle som måtte melde seg selv om søknadsfristen vi satte i utgangspunktet nå er over.

Jørgensen varsler også tiltak i form av kurs med tanke på større oppslutning om kunstavdelingen i UKM.

KONTAKT: Kulturskolerektor Sissel Stokland Jørgnsen tror på økt oppslutning til UKM i Dyrøy. Foto: Morten Dokka Foto: Morten Dokka