HEGGELIA: Husleder Jan Ivan Leonhardsen ved Istindportalen er svært fornøyd over å ha fått booket fire musikere som driver med et musikalsk prosjekt som de kaller for «Tribute to Crosby/Stills/Nash & Young».

– Jeg prøvde å få booket dem i fjor, men da gikk det ikke. Disse guttene har timeplanen klar lang tid inn i framtiden. Når de opptrer hos vil det være det eneste stedet i Troms , kanskje også i hele Nord-Norge de gjør det, påpeker Jan Ivan Leonhardsen.

Guttene han sikter er til er musikerne Olav Stedje, Egil Eldøen, Svein Dag Hauge og Elias M. Skagefoss.

– Hva er egentlig dette for noe?

– Det er en musikalsk hyllest til tre amerikanske musikere som ble verdenskjent på tampen av 60-tallet. De kalte seg for Crosby, Stills & Nash, en trio som besto av David Crosby, Stephen Stills og Graham Nash. I perioder var også Neil Young med i besetningen. Gruppa oppsto tidsnok til også å gjøre en opptreden på den berømte Woodstockfestivalen i 1969, forklarer Leonhardsen, og fortsetter:

– Crosby var hovedvokalist, og spilte i tillegg gitar. Stills trakterte gitar, bass og bidro med vokal, mens Nash – som var fra England, bidro med tangenter, gitar og vokal. De utmerket seg med en spesiell form for harmonisk og flerstemt sang.

Ifølge Leonhardsen gjør det norske firkløveret det samme.

– Hva slags musikk kan publikum vente seg?

– Pop, country og viserock. Fremført akustisk med flerstemt sang presentert på en harmonisk og melodiøs måte. Det norske firkløveret er jo alle dyktige og profilerte musikere som neppe trenger noen nærmere presentasjon.

– Hvor stor interesse venter du for denne konserten?

– Det er en konsert for alle som liker god musikk. Men det er klart at mennesker som fikk med seg storhetstiden til den amerikanske trioen er det sikkert ekstra interessant å gå på denne konserten.

Konserten avvikles i to omganger som varer i 45 minutter hver.

– Midt i er det en pause der vi kan invitere til åpen bar. Så her spares det ikke på noe for at folk skal trives, forsikrer Jan Ivan Leonhardsen.

STORBESØK: Husleder Jan Ivan Leonhardsen inviterer til konserten «Tribute to Crosby, Stills/Nash & Young» i Istindportalen i Heggelia fredag 6. mars. Foto: Jan-Erik Bergstad Foto: Jan-Erik Bergstad