FINNSNES: Terje Espenes er 37 år og opprinnelig fra Dyrøy. Han er vokalist og låtskriver i bandet Jack Stillwater, og bidrar i tillegg på instrumentet gitar. Jack Stillwater er et rootsrockband som har valgt østlandet som base for sin musikalske virksomhet. Bandet har allerede rukket å opptre på noen av landets største musikkfestivaler, med Buktafestivalen i Tromsø som den nordligste hittil.

Vinterfestuka

Terje Espenes har blant annet studert musikk ved Nordisk Institutt for Scene og Studio i Oslo, for de fleste mest kjent som NISS. Siden han reiste til hovedstaden for å studere i 1999, har Espenes oppholdt seg mest i de sørlige strøk av landet, men i mars kommer han nordover sammen med resten av bandet for å opptre under Vinterfestuka i Narvik omsdag 11. mars.

– Kultursjef Bjørnar Mikkelborg i Narvik satte såpass stor pris på det han hørte da vi opptrådte i Narvik sist at han sporenstreks kom med en forespørsel om vi ikke kunne opptre der i Vinterfestuka. Det var det vanskelig å si nei til, så nå kommer vi tilbake by popular demand, som det heter, forteller Terje Espenes.

I forbindelse med at Jack Stillwater slipper et nytt album til høsten blir det en del reising for å promotere det.

– I den forbindelse kan vi godt tenke oss til å opptre på Finnsnes, uten at det er klarlagt på noen måter ennå,sier vokalisten.

Album

Jack Stillwater har holdt på siden i 2007, og vekket særlig oppsikt med sitt andre album «Muddy River», som ble lansert i 2012. Det var en oppfølger til albumet «Jack Stillwater», som kom i 2009. «Muddy River» ble av flere medier rangert som et av det beste norske albumet i 2012.

– I april slipper vi en EP, men det vil bli sluppet flere låter i løpet av dette året helt til vi lanserer vårt tredje album til høsten, forklarer Terje Espenes.

Til slutt et lite knippe anmeldelser av albumet «Muddy River».

Moss Avis: «Det er rett og slett en kosestund for ørene når Jack Stillwater drar i gang».

Hamar Arbeiderblad: «Jack Stillwater viser at de behersker sitt musikalske håndverk».

Østlendingen: «Det spilles energisk og følsomt, deres egenskrevne låter varieres fint».

Firdaposten: «Det er låter her som er så solide at dei berre slår deg i bakken».