FINNSNES: På informasjonsmøtet Hålogaland Teater arrangerte i forrige fikk teaterkontakt Vibeke Johnsen ved Kulturhuset på Finnsnes bekreftet at hun får besøk av HT og oppsetningen «Samfunnshuset» tirsdag 28. april i år.

– HT opplyste allerede i fjor at det var en mulighet for at de kom til å sende denne forestillingen ut på turné, og at vi i så fall sto på turnéruten deres. Men den endelige bekreftelsen fikk jeg ikke før onsdag i forrige uke, sier Vibeke Johnsen.

Fire spillesteder

Foruten Kulturhuset på Finnsnes får kulturhuset i Sørreisa, Salangen og Heggelia besøk av den samme forestillingen.

– Jeg er svært tilfreds med at HT har bestemt seg for å også la mennesker utenfor Tromsø se denne forestillingen. «Samfunnshuset» gikk med fulle hus og gode kritikker på oppsetningene i Tromsø. Nå får altså vi også sjansen til å se denne publikumssuksessen, fastslår teaterkontakten.

– Hva slags forestilling er dette?

– Det er en veldig morsom tragikomedie som blant annet handler om hva nordmenn som oppholder seg utlandet liker å fortelle om Norge. Den har også noen av de beste skuespillerne Hålogaland Teater har i stallen sin. Blant annet Ketil Høegh, Trude Øines, Rebekka Nystabakk og Kristien Henriksen. Regien og scenografien er det den internasjonalt anerkjente koreografen Jo Strømgren som har.

Midtpunktet

Jo Strømgren tar denne gangen publikum med til sentrum og midtpunktet i det lokale bygde-Norge.

– Alle som bor i bygder rundt om kring i landet vet at samfunnshuset er midtpunktet. Det er der det meste skjer både på godt og vondt. Her arrangeres alt fra 17. mai, dugnadsinnsatser til fyllefester. Samfunnshuset er som det heter i omtalen av stykket et sted for fest, konflikter, tårer og mye glede og latter.

– Venter du bra interesse for denne forestillingen?

– Ja, den tar opp tema som de aller fleste vil kjenne seg igjen i. Komedier som dette er tradisjonelt godt besøkt på Finnsnes, og det er ingen grunn til tro at «Samfunnshuset» vil være et unntak fra regelen. Jeg regner med godt oppmøte på denne forestillingen.

«Samfunnshuset» var også Hålogaland Teaters bidrag til fjorårets markering av grunnlovsjubileet.

NASJONALFØLELSE: HTs plakat for forestillingen «Samfunnshuset». Foto: Illustrasjon: Hålogaland Teater