BARDUFOSS: Responsen fra publikum på den spede starten i fjor gjør at arrangørene har forventninger om en god publilukmsoppslutning i år også. Innholdet er bredere og varigheten er en dag lenger. Fra onsdag til lørdag.

Erfaringer

– Vi har tatt erfaringene fra i fjor med oss når det gjelder variasjon og aldersgrupper vi har hatt tilbud til, og har prøvd å utvikle programmet videre. Jeg tro vi kommer til å treffe bedre i år, sier en av personene bak Frost, Roger Nilsen.

Men det er også slik at mange ideer til aktiviteter som kunne gjort arrangemenett enda bedre ikke har blitt noe av.

– Men vi lar oss ikke stresse over det. Vi har bare arrangement dette en gang tidligere og vi er i en tidlig fase i denne prosessen, sier Nilsen.

Overrasket

Nilsen sier at arrangørgruppa ble overrasket over responsen fra publikum i fjor.

– Det skaper jo selvfølgelig noen forventninger til at det skal bli noe i nærheten av i fjor, men samtidig er vi realistiske. Vi vet at det tar tid å innarbeide vaner hos folk, sier Nilsen.

Samtidig opplever Nilsen at flere frivillige har tatt tak og vil være med å arrangere de ulike aktivitetene. Det henger ikke like mye på de få som står bak ideen om en vinterfestuke.

– Tilbakemeldingene i fjor har inspirert og motivert oss. Det gjør at alle vi involverte fortsetter og at vi utvider med en dag. Så leter vi fortsatt litt etter hva som skal være særpreget på denne festuka. Vi ønsker også at arrangemnetet skal gå over i en slags organisasjon som kan føre arrangementet videre og utvikle det ytterligere. Imens prøver vi ut ideer. Håpet og intensjonen er at Frost skal bli bærekraftig nok til at næringslivet ser nytten av det, sier Nilsen.

Ildsjelkraft

Så langt er Frost basert på ildsjeler. Slik vil det fortsatt bli, men Nilsen og hans medarrangører ønsker at selve driften skal inn i mer faste og organiserte former.

– Tanken er at det er en gruppe som har koordineringsrollen og setter opp et program, som ulike aktører står bak arrangementet av. Det er viktig at man ikke bruker opp ildsjelkrafta, men samtidg er den strekkbar og kan utvides hvis ansvaret ikke havner hos noen få hele tiden. Vi kommer til å jobbe videre etter den planen. sier Nilsen.

Nilsen mener man ennå er i fasen med prøving og feiling.

– Men vi har til hensikt å smile og ta det med oss inn i planleggingen for neste år, sier han.