ØVERBYGD: – Denne filmen bare må lages, sier Tom Vidar Karlsen, prosjektleder for spillefilm, og Trond Eliassen, produsent i News On Request.

– Viktig

– «Slaget om Narvik» er en av de viktigste historiene fra andre verdenskrig. Vi ønsker å satse på historiske spillefilmer. Hva er da en bedre historie enn dette? spør produsent han.

Sist helg forhandlet og inngikk selskapet en avtale med FilmCamp om utviklingsstøtte til spillefilm-prosjektet «Slaget om Narvik».

Krigshandlinger

Dermed er filmatiseringa av de dramatiske krigshandlingene i og rundt et steg nærmere realisering.

Det er den største filmprodusenten i Nord-Norge: News On Request AS med hovedkontor i Bodø som skal produsere filmen.

Selskapet vil videre og satser sammen med FilmCamp på at det blir en nordnorsk produsert spillefilm av det store historiske dramaet i og rundt Narvik våren 1940, skriver Filmcamp i ei pressemelding torsdag kveld.

– News On Request og FilmCamp har tidligere samarbeidet med om strategi, finansiering og produksjon av suksessen «Død Snø I». Filmen ble det store gjennombruddet for Alta-regissøren Tommy Wirkola, og førte ham til Hollywood. «Død Snø I» ble solgt til ca. 100 land, forteller FilmCamps filmfaglige ansvarlige, Svein Andersen.

Dyr produksjon

– Så store produksjoner krever både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt nettverk og samarbeid. Jeg har hele tiden sagt at en spillefilm eller TV-drama-serie i toppdivisjonen vil koste minst 100 millioner kroner. I dagens globale marked, med billigere digitale tekniske muligheter, lar dette seg gjøre, sier Andersen.

– FilmCamp sitter på stor kunnskap, et stort nettverk og stor erfaring fra slikt arbeid etter å ha deltatt i 36 film- og TV-serie produksjoner siden oppstarten med «Kautokeino-opprøret» i 2006.

– FilmCamp har en del ressurser å bidra med, men vi regner med at dette også er gode nyheter for de kommuner som har engasjert seg, sier Andersen.

Avtalen ble forhandlet og inngått under årets Tromsø Internasjonale Filmfestival sist helg.

FilmCamp er meget fornøyd med at News On Request tar tak i prosjektet.

BOMBET: Det var omfattende krigshandlinger i og rundt Narvik i 1940. Nå skal dramaet filmes.Foto: NTB Scanpix Foto: NTB Scanpix