KØBENHAVN: Sopranen Berit Norbakken Solset er født og oppvokst på Finnsnes, men har i de senere år valgt Tromsø som base for sin internasjonale karriere.

Sopranen startet sin musikalske løpebane i Finnsnes kirkes barnekor, som dengang ble ledet og dirigert av tidligere kantor i Lenvik menighet, Ivar Jarle Eliassen. Eliassen merket seg fort at den unge piken hadde et stort potensial som klassisk sanger, og tok dette opp med hennes far. Resten er historie. Etterhvert internasjonal historie.

Barokksolistene

På albumet «The Image of Melancholy» er Berit Norbakken Solset hyret inn som sopransolist sammen med det internasjonalt anerkjente ensemblet Barokksolistene, som blant annet har spesialisert seg på fremføring av musikk fra 1600 og 1700-tallet, og da særlig barokkmusikk.

Barokksolisten har gitt ut flere album, og også spilt inn i filmmusikken til regissør Lars Von Triers omstridte film «Antichrist» fra 2009. På dette albumet medvirker også jazzpianisten Jon Balke som instrumentalsolist sammen med Berit Norbakken Solset.

P2-pris

«The Image of Melancholy» har blant annet vekket begeistring i vårt naboland Danmark, der den har fått Danmarks Radios P2-pris for beste internasjonale plateutgivelse i 2014. Dette er en pris som Danmark Radios lyttere stemmer fram, noe Berit Norbakken Solset setter ekstra stor pris på.

– Det betyr at utgivelsen er blitt lagt merke til av flere enn bare en fagjury. Og med denne prisen får vi en oppmerksomhet som gjør at sjansen for at flere vil oppdage plata og musikken på den stiger, sier sopranen til avisen iTromsø.

«The Image of Melancholy» ble lansert i Norge i 2013, der den også ble nominert til Spellemannsprisen i kategorien Klassisk.

Festival

Berit Norbakken Solset er ofte på reisefot med internasjonale orkester og ensembler, og rekker derfor ikke å gjøre så mye i Norge og Nord-Norge. Men nå kan i hvert fall Tromsø-publikummet se fram til å høre henne i en konsert sammen med pianist Nils Anders Mortensen under Nordlysfestivalen 28. januar i år.

– Det gleder jeg meg veldig til. Det begynner å bli en stund siden sist jeg sto på en scene på hjemmebane, sier sopranen.

INTERNASJONAL: Barokksolistene. Foto: Byråfoto