ROSSFJORD BLANDAKORS historie går langt tilbake i tiden, men tidlig på 90 tallet tok de en pause. I 2009 stod det på beina igjen og da begynte de også med julekonsert. Andre år har de hatt den noe tidligere i julemåneden, men i år bestemte de seg for å ha den tett opptil jul. Det så ut til å være lurt, for over 120 publikummere fant vegen til konserten på lørdag kveld i ungdomshuset Vonheim i Rossfjordstraumen.

INGER LAJORD ønska velkommen og gav en rask gjennomgang av aftenens program. Først ut var Rossfjord blandakor og de åpna med tradisjonelle gamle julesanger. Elias Blix sin ”Kling no klokka” staka ut kursen for resten av kvelden, her skulle det være julekos. Koret fulgte opp med blant andre ”I stallen, i krybba” og tok en foreløpig pause etter ”Det lyser i stille grender”. Så fikk man en utrolig herlig musikalsk opplevelse, 11 år gamle Sanne Suh Berger spilte ”The river flows in you” på piano. Meget imponerende og den gikk rett hjem hos publikum som takket med solid applaus. Sammen med Dan Karlsen spilte hun også ”Jeg så mamma kysse nissen”.

SÅ KOM Kor Arti inn i salen og inntok scenen. Koret består av 17 korister i alderen tre til åtte år. Dirigert av Renate Hege Bjørnstad starta de med ”Julemorgen”. Så fulgte ”Tenn lys” og ”En stjerne skinner i natt”, akkompagnert av Cato Simonsen på piano. Flere tradisjonelle julesanger fulgte og de hadde også sett mamma kysse nissen (!). De fikk også publikum med seg på en allsang, ”Jul med din glede”.

ETTER DEM var det en pause, hvor man kunne få kjøpe kaker og noe å drikke til, kaffe eller saft. Det var et rikelig utvalg av smakfulle kaker, til rimelig pris. Loddsalg og tombola hørte selvsagt også med på en slik kveld.

NOK ET UNGT talent, ti år gamle Ronja Lothe åpna konserten etter pause. Sammen med popp og rockegruppa Jack Ivars, leverte hun blant andre ”Nordnorsk julesalme” og Engler i sneen”. Det var en flott framføring av en utrolig scenevant sanger. Dette hadde hun kontroll på, dette kunne hun. Stormende applaus, selvfølgelig. Rossfjord blandakor kom så tilbake og denne gangen med Disney inspirerte julesanger, som blant andre ”Let i snow”. Den gikk vist nokk opp til høyere makter, for snøen begynte å falle på utsiden!

PÅL ANDREAS Berntsen avsluttet konserten på en hyggelig måte med ”The Christmas song” på piano.

En meget hyggelig konsert, en konsert hvor man ikke minst kunne glede seg over de meget dyktige unge talentene man har i Rossfjord. Meget imponerende.

Kor: Sangerne i Kor Arti er fra tre til åtte år som har det arti når de synger.
Piano: Sanne Sue Berger imponerte stort på piano.
Piano2: Pål Andreas Berntsen avslutta konserten.