FINNSNES: Det opplyser teaterkontakt Vibeke Johnsen, som nå har fått alle opplysninger fra Riksteatret om hvilke forestillinger de vil besøke Kulturhuset på Finnsnes med neste år.

– Selv om Riksteatret nå har plukket ut de forstillingene som kommer til Finnsnes kan det bli justeringer. Hvis det for eksempel passer inn i turnéskjemaet til teatret kan vi få flere forestillinger enn vi er forespeilet. Men de vi allerede har fått er hundre prosent i boks, understreker teaterkontakten.

Flere karakterer

– Vi åpner med en forestilling som heter «Gu kor gøy», som Riksteatret kommer med lørdag 7. februar neste år. Det er et humorshow med komiprisvinner Bjarte Hjelmeland som har fått både publikum og kritikere til å juble. Altså vil det bli en særdeles morsom start på teatersesongen neste år, slår Vibeke Johnsen fast.

– I denne forestillingen fremstiller Bjarte Hjelmeland flere karakter, også noen eldre damer og finansminister Siv Jensen. Den har fått veldig gode kritikker av de store avisene i Sør-Norge, og det er alltid hyggelig med en munter start på sesongen.

Riksteatrets neste forestilling er barneforestillingen «Peer, du lyver!», som er satt opp søndag 15. mars.

Rockemusikal

Neste gang Riksteatret besøker Finnsnes lakker det mot høst.

– Da får vi besøk av en forestilling som heter «Kjell-Aksel rocker», som er intet mindre enn en snauklipt rockemusikal for de aller minste. Stykket er basert på en barnebok av Cecilie Egner. Dette er et dukketater beregnet for barn fra tre år og oppover.

– Hva handler det om?

– Om en sau som heter Kjell-Aksel. Han spiller i et band og drømmer om å bli en stor popstjerne. En historie som passer for de minste.

Rabatter

Vibeke Johnsen understreker at det er gode penger å spare på å kjøpe teaterbillene for neste år allerede nå.

– Riksteatret har en veldig gunstig rabattordningen som gjelder fram til 1. januar. Det å gi opplevelser i form av teater i julegaver er også noe som er blitt mer og mer vanlig. Ikke minst til noen som har alt fra før, som det heter.

program: Teaterkontakt Vibeke Johnsen ved Kulturhuset på Finnsnes: Foto: Reidar Ingebrigtsen Foto: Reidar Ingebrigtsen
barneforestilling: «Kjell-Aksel rocker» er satt opp tirsdag 8. september 2015. Illustrasjon: Riksteatret Foto: Riksteatret