MEZZOSOPRAN: Sunniva Eliassen ser fram en konsert på hjemmebane. Foto: Byråfoto

FINNSNES: Vi kan vel allerede først som sist slå fast at det er to storkanoner innen musikklivet som vender hjem for å gjøre en konsert sammen. Sunniva Eliassen ble i sin tid veldig inspirert av Berit Norbakken Solset, og bestemte seg for å forsøke å gå i hennes fotspor, noe hun har lykkes veldig godt med.

– Konserten vi skal gjøre er satt til søndag 21. desember, altså like før jul. At vi skal ha den i den ærverdige og nydelige Lenvik kirke på Bjorelvnes gjør det ekstra stas for meg. Denne kirken har en atmosfære og stemning som er utrolig fin, understreker Sunniva Eliassen.

Hjemme og ute

Mezzosopranen Sunniva Eliassen er nettopp kommet hjem fra Tyskland, der hun har vært solist for Berlinfilharmonien. Nå står Tronheim for tur, der hun og hennes far Ivar Jarle Eliassen skal medvirke i NRKs sakte-TV «Salmeboka minutt for minutt». Det er likevel ekstra stas for mezzosopranen å gjøre ting på hjemmebane.

– Det å komme hjem og få gjøre konserter som dette har alltid stått høyt i kurs for meg, og jeg er glad for at jeg får lov til å gjøre det.

Berit Norbakken Solset på sin gjør suksess på store scener både hjemme og i utlandet.

Klassisk program

– Er konserten dere skal gjøre en julekonsert?

– Det er helt klart en julekonsert, og vi vil gjøre noen kjente og kjære julesanger også. Men den vil også bære preg av å ha et klassisk repertoar. Det er jo denne typen musikk Berit og jeg først og fremst er utdannet i, og vi vil jo gjerne vise fram noe av det vi har lært.

Sunniva Eliassen ber om å få komme tilbake med mer inngående opplysninger om konsertprogrammet når dette er helt klart.

– Men jeg kan fortelle allerede nå at vi vil ha musikere med oss på denne konserten. Opptil flere av dem.

Sjelden duo

Mezzosopranen er spesielt glad for at hun og Berit Norbakken Solset kan gjøre noe sammen.

– Vi er jo opptatt med vårt på hver vår kant, og det er veldig sjelden vi får gjøre en konsert som dette sammen. Derfor er det ekstra hyggelig for meg at det skjer nå, i et kirkebygg vi begge setter stor pris på. Det er jo mange julekonserter før jul, men vi håper likevel at folk tar seg tid til å komme.