FINNSNES: Forestillingen «Kaddeva æ sa» av og med skuespiller og komiker Finn Arve Sørbøe er satt opp i Kulturhuset lørdag førstkommende.

– Denne forestillingen ble veldig tidlig utsolgt, så vi har besluttet å sette opp en ekstraforestilling torsdag 15. januar neste år, opplyser kulturhussjef Karin T. Olsen ved Kulturhuset på Finnsnes.

Finn Arve Sørbøe har tradisjonelt alltid vært populær på Finnsnes.

– I den perioden jeg har vært ansatt ved Kulturhuset på Finnsnes har vi ikke hatt så mange besøk av ham, men jeg kjenner til at han blir satt pris på her, sier kulturhussjefen.

Viderefører

– Hvorfor tror du Sørbøe er så populær som han er?

– Han er for det første veldig dyktig og veldig morsom. Men jeg tror også at mye av hans suksess ligger i det at han er en viderefører av den humoren som for eksempel Arthur Arntzen sto for. Men han har ikke stått på stedet hvil, men i stedet videreført og videreutviklet denne humoren til vår tid. Finn Arve Sørbøe tar opp ting som angår og opptar menneskene som lever i dag. Han er en aktuell humorist.

– Hva slags forestilling er dette egentlig?

– Det er det ingen borsett fra Sørbøe selv som vet. Den skal først ha premiere i Tromsø i løpet av denne uka. Men det Sørbøe selv har sagt er at det dreier seg om språk, i dette tilfellet om nordnorsk språk.Vi har jo en ganske spesiell måte å uttrykke oss på i denne landsdelen.

Enmannshow

– Dette er en forestilling Finn Arve Sørbøe er helt alene om å utforme?

– Ja, han har skrevet alt selv, og er alene på scenen bortsett fra to musikere han har med seg. Så det han har å formidle har altså et musikalsk følge.

«Kaddeva æ sa» ble til etter at Sørbøe ble utfordret av Tromsø Kulturhus til å lage sin egen forestilling. Ifølge Sørbøe selv skal tittelen nettopp være hentet fra svaret han selv ga på forespørselene.

– Det er ikke så vanlig at man setter ekstraforestillinger på Finnsnes?

– Nei, så vidt jeg vet har det ikke skjedd før i år, i hvert fall ikke når det gjelder konserter. Men det viser bare hvor populær Finn Arve Sørbøe er i dette distriktet. Humorforestillinger flest pleier jo å ha rikelig plass til alle med én forestilling. Så vi kan nok regne med at dette kommer til å bli skikkelig artig.

HUSLEDER: Karin T. Olsen mener at Finn Arve Sørbøe er en fornyer og viderefører av nordnorsk humor. Foto: Reidar Ingebrigtsen