TROMSØ: – Det går ikke av seg selv og jeg må være kreativ midt oppi den kunstneriske kreativiteten. Hver dag må jeg skape min egen arbeidsplass. Yrket mitt er en risikosport, men absolutt verdt frykten.

Kine Yvonne Berntsen fra Trollvika ved Finnsnes bor og arbeider i Tromsø. Hun har fått et sterkt navn i enkelte kretser som en dyktig designer, kreativ kunstner og låtskriver i bandet The BonBons.

Illustrert bok

– Det å få gjøre så mye forskjellig gir meg mye variert arbeidserfaring og er en stor bonus. Også møter jeg masse flinke og inspirerende folk, slik som Rebekka.

Scenekunstner og forfatter Rebekka Brox Liabø har skrevet en barnebok og Berntsen fikk oppdraget med å illustrere boka.

Tirsdag var Berntsen ferdig med de 19 tegningene. Hun la mye arbeid i tegningene for å gi barna fyldige tegninger.

– Barna må ha stimuli med mange detaljer, så jeg brukte veldig mye tid på hvert bilde. Det er artig å tegne til andre sin fantasiverden, sier hun.

Det er mulig hun får tegne til et filmprosjekt i januar, men fram til den tid består hverdagen av kunst ut og penger inn.

Kortreist kunst

Ved en tilfeldighet kom hun over bordbrikker på internett og bestilte en prøvepakke med sine egne tegninger.

– Jeg ble overrasket over kvaliteten. Sjølskryt er viktig og jeg må bare si at tegningene ble så fine på brikkene.

Hun kjøpte inn 40 sett med seks brikker i hver og la ut på Facebook, og etter et par timer var alt solgt. Det samme skjedde med de neste 40.

– Alle skal ha råd til kunst og dette er en måte å gjøre det på som ikke er så dyrt. Også liker jeg kunst som er sykt kortreist, forklarer hun entusiastisk.

Hun har pakket alt selv, og levert eller sendt i posten. Kundegruppen er voksne i alle aldere av begge kjønn og hun tror det blir å ligge en del brikker under juletrærne i år.

– Brikkene pynter veldig opp. Det er noe med det estetiske ved å dekke på og gjøre det fint. Det er fine gaver som er såpass få av at de er litt eksklusive, smiler hun.

Gavemarked

Nå har hun fått inn et parti med lommespeil. Om det tegningene hennes kommer på flere gjenstander vet hun ikke.

– Det er artig å prøve ut forskjellige muligheter og sjekke hva tegningene kan fungere på. Det er fint å kunne bruke den til noe nytt, slik som bordbrikker og lommespeil.

Tida fram til jul er mulighetenes marked for Berntsen og hun håper mange vil kjøpe Kine-kunst som gaver.

Hun har en del bestillinger på portretter og regner med mer av det, i tillegg til BonBons-ting. Og for de som har savnet The BonBons på scenen så lover hun nye låter og nye konserter.

– Vi øver inn nye låter og er veldig aktiv. Det har vært stille utad, men vi har jobbet i kulissene. Vi kommer med nytt stoff som er litt kulere enn før, og veldig tøft. Vi skal i studio snart å spille inn en EP, en fin måte å presentere det som kommer, forteller hun.