FINNSNES: Det er i hovedsak kunstnerne som er tilknyttet Art Senja som stiller ut sine arbeider i galleriet som holder til i Fredheimgården på Finnsnes.

– Vi kaller den for en miniatyrutstilling fordi alle som bidrar har fått streng beskjed om å holde seg innenfor et billedramme som ikke overskrider 30 x 30 centimeter, forklarer Randi Sørensen.

For enhver smak

– Er dette en salgsutstilling?

– Ja, i høyeste grad, og vi mener at det kan være noe her for enhver smak. I denne utstillingen finner man alt fra malerier, collage, foto, keramikk, mosaikk, tresnitt, tegninger og tekstil. En av våre kunstnere, Birgit Arntzen, jobber med tekstil både i form av klær og i glass og ramme.

– Hvor lenge skal denne utstillingen henge?

– Til 22. november. På den tiden bør alle som er interessert rekke å ta en kikk på det som er utstilt her. Men man bør ta seg litt tid når kommer hit, som man ser er det jo mye forskjellig her. Vi er ganske stolte av den store bredden av kunstuttrykk som vi har i Art Senja, sier Sørensen.

Studier

Billedkunstner Svein-Arild Berntsen bidrar både med malerier og tegninger.

– Tegninger, eller studier som vi kaller det, er nok litt undervurdert i utstillingssammenheng. Personlig synes jeg at studier kan ha et like spennende uttrykk som et maleri, sier Berntsen.

– Hvordan er det å jobbe i et såpass lite format?

– Det er helt ok. Ikke minst for de som besøker galleriet med tanke på å kjøpe noe. Prisene på disse utstillingsobjektene er overkommelig. Og så er det jo ikke akkurat Bohus-plakater heller, påpeker Berntsen.

Hanna Jakobsen, som man til vanlig finner på Finsnes Gaard, er også representert med 12 arbeider. Samtlige akvareller.

Sentrum

Liv Nansen Bie, som arbeider med keramikk og mosaikk, åpnet utstillingen med å si at en hver by med respekt for seg selv bør ha et galleri.

– Vi holder til i sentrum, men vår målsetning er å spre kunsten utover. Nå håper vi at riktig mange besøker utstillingen, sa Liv Nansen Bye i sin korte åpningstale.

STUDIER: Tegninger av Svein-Arild Berntsen. Foto: Reidar Ingebrigtsen
KERAMIKK: Keramiker Eilif Henriksen har laget dette flotte og fargerike fatet. Foto: Reidar Ingebrigtsen
INTERESSERT: Per Lund (tv) og Arild Dag Moe besøkte utstillingsåpning som kunstinteresserte privatpersoner. Foto: Reidar Ingebrigtsen
ÅPNET: Keramiker Liv Nansen Bye åpnet utstillingen med en kort tale. Foto: Reidar Ingebrigtsen