BRØSTADBOTN: Fiolinist Erika Toth, som selv opprinnelig er fra Ungarn, har i en årrekke vært tilknyttet Kultur i Troms og landsdelsmusikerne. Sammen med trioen Rio de Trokkones turnerer ensemblet ”Magyar Hot Club” med høydepunkter fra både tradisjonell og klassisk musikk, fremført på ungarsk vis.

Høy kvalitet

- Vi er veldig glade for at vi er med på Kultur i Troms sin spilleliste og at vi får slike tilbud om konserter med Landsdelsmusikerne, forteller Sissel Stokland Jørgensen.

- Og vi er veldig glade for at vi kan tilby publikum både i og utenfor kommunen konsertopplevelser med høy kvalitet, fantastiske og underholdende musikere.

Men det er ikke bare på den musikalske menyen at det ungarske er hovedretten denne kvelden i Brøstadbotn. Også i det rent kulinariske vil det være ungarsk servering: Konsertkvelden kombineres med en restaurantaften i Nordavindshagen. Konserten er et samarbeid mellom Kulturetaten i Dyrøy, — Nordavindshagen, Frivilligsentralen og Kulturskolen.

- Menyen vil bestå av det mest ungarske vi kan finne innenfor mat, nemlig ungarsk gulasj. Det vil også bli mulighet for ungarsk drikke. Restaurantaftenen begynner halvannen time før selve konserten, og for de som ønsker å spise, er det påmelding.

Vitalitet

Det er kanskje ikke så mange i vårt område som har et nært forhold til ungarsk folkemusikk, men for publikum vil opplevelsen bli desto større, tror Sissel Stokland Jørgensen.

- Ungarsk folkemusikk preges av vitalitet, lekenhet og ikke minst: stor virtuositet. Dette er musikk i en egen klasse, og vi vet at publikum setter pris på disse konsertene.

- Når man i tillegg kan tilby en slik kulinarisk ramme rundt kvelden, ligger det hele til rette for en helt spesiell konsertopplevelse i Nordavindshagen.

Turné

Rio de Trokkones består av Ola Asdahl Rokkones på saxofon, Rune Larsen på akkordeon og Pål Thorstensen på kontrabass. Brøstadbotn er denne fredagen nest siste stopp på Magyar Hot Clubs turné i høst.

Tidligere i uka har de hatt to konserter i Tromsø, én på Storsteinnes, mens turneen avsluttes lørdag i Grovfjord.

fiolinist: Erika Toth. Foto: Øyvind Arvola Foto: Øivind Arvola