FINNSNES: Det er artisten Kaja Bremnes med band som skal besørge den musikalske biten når Kafé Okazo i dag feirer sin ettårsdag.

– Kaja Bremnes kommer rett fra London for å gjøre denne konserten for oss. Det er på en måte en utprøving av hennes nye låtmateriale før hun går i studio og spiller det inn, forklarer fagleder Elise Log ved Kafé Okazo.

- Kaja Bremnes har altså et band med seg?

– Ja, det er en trio som trakterer instrumentene slagverk, bass og gitar. I tillegg spiller jo Kaja selv også piano i tillegg til å synge.

Middagskonsert

Konserten med Kaja Bremnes begynner på tidlig ettermiddagstid.

– Kaja spiller opp rett etter at de fleste er ferdig med dagens dont på sine arbeidsplasser. Det er vårt håp at de i stedet for å dra hjem heller kommer hit og spiser en god middag mens de hører på musikken.

– Hva kan du by på?

– En veldig unorsk middagsrett som etter hvert er blitt veldig populær i Norge, nemlig vårruller. Det er jo en rett som opprinnelig stammer fra Asia, men som også har etablert seg i Norge.

Bursdagskake

–Hva kan du ellers by på?

–Det er jo ikke noen skikkelig bursdag uten kake, det hører med. Så alle som kommer innom kafeen vår fra vi åpner om morgenen til vi stenger utpå ettermiddag får gratis bursdagskake. Det er også vår måte å gjøre litt stas på gjestene våre.

– Det er vel en del som jobber på huset som spiser lunsj her?

– Ja, de som jobber i Kunnskapsparken er flinke til å bruke kafeen, noe vi setter pris på. Lunsjgjester er en stor del av målgruppa vår, og det ser ut som om flere og flere oppdager denne kafeen og oppsøker den.

– Hvordan har det første året vært?

– Det har vært utrolig givende å jobbe her sammen med flere av våre nye landsmenn. Kafeen er godt besøkt, og vi har allerede fått stamgjester. Dette er jo ikke en vanlig kafé, den fungerer også som et sted der vi driver med språk- og arbeidstilpassing. Mange av dem som jobber her sier at de ønsker å utdanne seg videre i denne bransjen, noe vi er svært glade for.

OPPTRER: Kaja Bremnes med band opptrer på tidlig ettermiddagstid på bursdagskafeen i dag. Foto: Byråfoto