SØRREISA: Kulturskolen turnerer med lunsjkonserter denne høsten. Forrige fredag var de på Vaskeriet, mens i går var det fremføring på kommunehuset. I gangen i andre etasje ble det rigget opp høyttaler og miksebord, notestativ og taburett, mens musikanter og sangere varmet opp stemme og pakket ut instrument.

Duett

Malin Brattbakk (12) spiller kornett både i kulturskolen og i skolekorpset. Denne fredagen fremførte hun ”Tomorrow” fra musikalen Annie og spilte ”I know him so well” fra Chess i duett med Thomas Bjørklund.

- Vi har øvd ganske mye på duetten, forteller hun.

- Den var litt vanskelig i begynnelsen, men da vi fikk øvd en stund, gikk det bra.

Selv husker hun ikke når hun begynte på kulturskolen. Det begynner å bli mange år siden, ler hun.

- Det artigste med kulturskolen er å komme sammen og få spille med andre. Slik som i dag, mener hun.

Baryton

Thomas (13) spiller baryton. Han går syvende året på kulturskolen — og det er det kanskje ikke så mange trettenåringer som gjør.

- Nei, jeg var ikke gammel da jeg begynte i kulturskolen, smiler han.

- Det er alltid artig å lære nye låter.

Sangfugl

Første artist ut var Mia Solset Malik (11). Hun sang og spilte på gitar til ”Å kunne æ skrive” av Lars Bremnes og ”Song Bird” av Eva Cassidy. Sangfugler har Sørreisa heldigvis mange av.

- Det er de to låtene som Bengt og jeg har øvd på — og som vi synes er fine, forteller Mia.

Bengt Karlsen er kulturskolelærer og stødig akkompagnatør på gitar.

- Jeg husker ikke helt når jeg begynte på kulturskolen, men jeg tror jeg har gått her siden tredje klasse, sier Mia.

Hyggelig

Småkonserter er også store, og gir hyggelige pauser i både undervisning og arbeid. Tanken var at det kunne være artig å oppsøke kantiner og spiserom og gi folk et avbrekk i arbeidet, som kulturskolelærer Oskar Larsen sa da han åpnet konserten. Planen er å fortsette med ”lunsj-turneer” på vårparten. Da er det nok mange som har noe ekstra å se frem til i lunsjpausen, både av elever og arbeidere.

- Kulturskolen er en fin plass å være, smiler Mia.

LUNSJKONSERT: Malin Brattbakk (12) og Thomas Bjørklund (13) i duett på henholdsvis kornett og baryton på fredagens lunsjkonsert på kommunehuset i Sørreisa. Kulturskolen turnerer med musikalsk program til matpakken. Foto: Arne Ivar Hanssen Foto: Arne Ivar Hanssen
DUO: Sunniva Linn Dyping (15) i samspill med kulturskolelærer Oskar Larsen. Foto: Arne Ivar Hanssen Foto: Arne Ivar Hanssen