SØRREISA: Boken er en utgivelse i Lions Norges «Mitt valg», et opplæringsprogram som i mange år har vært brukt i barnehage og grunnskole. I helga har Lions Club Sørreisa stand under Kunst- og håndverksmessa som arrangeres i Sørreisahallen, og der vil boken bli lansert — og solgt.

– Vi er veldig glade for at vi fikk innpass på ei fullsatt messe. Der har vi fått låne ei krå, og der vil vi informere om «Mitt valg», dele ut materiell og selge bøker, forteller Torfinn Hansen.

Julegave

De viktige årene beskrives som en «bruksanvisning» for alle dem som har egne barn, barnebarn eller arbeider med barn og unge:

– Dette er årets julegave til foreldre og besteforeldre. Her er et eget kapittel om besteforeldre som ressurs.

– Jeg ville selv ha blitt kjempeglad om jeg fikk en slik bok, smiler Ingebrigt Jenssen.

Undervisning

Ifølge Lions Norge er «Mitt valg» et program som Utdanningsdirektoratet har plassert i gruppen som kan vise «dokumenterte» resultater. I Målselv har Lions bidratt med kursing i barnehagene, opplyser Torfinn Hansen. Nå håper Lions Club Sørreisa at opplegget også kan bli tatt med som en del av undervisningen ved skolene i Sørreisa:

– Røde fjær-aksjonen i februar vil denne gangen gå til «Mitt valg», på samme måte som salgsinntektene for De viktige årene. «Mitt valg» er ikke noe eget fag, men er tilpasset Kunnskapsløftet og implementeres i resten av undervisningen. Kursing av lærerne og læremateriellet er gratis: Lions har kursholdere som de sender rundt i landet, og det er gratis for skoler og barnehager, forklarer han.

– Vi har hatt møte med rektorene i kommunen, og vi håper de klarer å pakke det inn i en tett skoledag, tilføyer Ingebrigt Jenssen.

Holdningsskapende

Både han og Torfinn Hansen har mange år bak seg innenfor skoleverket. De vet hvor viktig det holdningsskapende arbeidet er. De viktige årene er basert på forskningsresultater og mange års erfaringer med «Mitt valg» i skoler og barnehager.

Boken er konkret og praktisk lagt opp, og beskriver situasjoner og tanker man lett vil kjenne seg igjen i, tror utgiverne. Den er disponert med temaer som gjør det enkelt å finne relevant stoff for det alderstrinnet eller den situasjonen man ønsker.

– Et slagord i «Mitt valg» er at det er viktigere å bygge barn enn reparere voksne, sier Jenssen.

bok: De viktige årene, utgitt av Lions Norge. Foto: Scan