VANGSVIK: Den årlige biffaftenen har vært arrangert siden 2009. I år ønsket komiteen å gjøre en liten vri og valgte å kjøre quiz i samme slengen.

– Det blir uhøytidelig og ikke så veldig høyt nivå, forklarer Hildegunn Åsali.

De kjører quizen i tre runder med resultater mellom hver runde for å gjøre det litt spennende.

Mange komiteer

De har også en klar plan for maten.

– Vi er avhengige av en god kokk, og det har vi i han Knut, sier Åsali og peker på Knut Johnsen.

– Dette arrangementet har minst arbeid. Det er jo bare å steike biff etter hvert som folk bestiller. Vi er et godt innarbeidet team, noe som forenkler jobben veldig, forteller Johnsen.

Det er en egen arrangørkomite som står bak biffaftenenen. UL Varden har tilsammen åtte arrangørkomiteer og to kakekomiteer, tilsammen er det 87 personer på dugnadslista.

– Det er bra det er så mange som bidrar, for da får vi også være gjester noen ganger, kommenterer Åsali.

Samhold

Ungdomslaget ønsker å få til mest mulig arrangementer i løpet av året, med en viss variasjon. Det er opp til komiteene å skape et konsept, slik som denne kvelden med biff og quiz.

– Det har vært en bevisst strategi som går tilbake til 1970-tallet på å bygge samhold gjennom aktiviteter på samfunnshuset. Dugnad gir mye samhold og skaper en vesentlig tilhørighet, sier Jan Fredrik Jenssen.

– De som bygde dette huset tenkte nok som oss: At arbeidet rundt er viktigere enn målet. En pubaften alene bringer ikke bygda i lag på samme måte som dugnad, forklarer Knut Johnsen.

Nye krefter

Johnsen og dugnadsgjenget synes ikke arbeidet med positive arrangementer er slitsomt.

– Det er positivt å være sliten når jeg går hjem. Jeg føler aldri at tida har vært bortkastet når jeg går fra huset, tvert imot. Også tror jeg folk har et positivt inntrykk av det som skjer her, ellers hadde de ikke kommet tilbake, smiler Johnsen.

Nye krefter har kommet inn i dugnadsånden i bygda.

– Ungdommene har vært positive utviklere med nye og andre ideer enn oss eldre, sier Jan Fredrik Jenssen.

Hanna Åsali (20) har satt stor pris på å være med å bidra til aktiviteter i bygda.

– Det er artig å skape liv og ta del i det som skjer og ha det artig ilag. Det er en fin måte å bli kjent med folk som ikke er på min alder. Det er lettere å bli kjent med folk på slike arrangementer og lettere for de nye i bygda, sier Åsali.