FINNSNES:  Kulturhussjef Karin T. Olsen ved Kulturhuset på Finnsnes er enig i at Arvid Hanssen Festivalen ikke er den festivalen som er mest synlig i bybildet.

– De som mener det har nok et poeng, og vi jobber med hvordan vi skal få det til. Det vi først og fremst ser for oss er å henge opp noen bannere som kan uniformere festivalen. Men disse kan ikke henges opp hvor som helst, her har vi veldig klare regler fra vegvesenet å forholde oss til, forklarer Karin T. Olsen.

Godt synlig

En løsning kan ifølge kulturhussjefen være å henge opp bannerne der hvor de ulike innslagene i Arvid Hanssen Festivalen skal avvikles.

– Det vil være ved kulturhuset og ved kunnskapsparken, men også ved Finnsnes kirke da det også vil bli arrangert innslag i festivalen der, sier Karin T. Olsen. Hun mener at bannerne bør være godt synlig.

– Siden de må settes opp en godt stykke unna gjennomganstrafikken må disse bannerne være ganske store slik at de virkelig er synlige i bybildet.

Diktportrett

– Hvilket motiv skal det være på disse bannerne?

- Søsteren til Roy-Frode Løvland – kunstneren Margrethe Løvland – laget for noen år siden diktportretter av Arvid Hanssen-tekster. Vi har tenkt på å bruke disse, men de er litt grå og fargeløse, og må kanskje piffes opp med noen fargeklatter. Kanskje er det å bruke signaturen til Arvid Hanssen noe vi kan gjøre.

Karin T. Olsen kan ikke love at hun får dette til i år.

– Vi skal forsøke så godt vi kan å få det til. Arvid Hanssen Festivalen er en viktig festival, og vi vil jo gjerne at flest mulig skal se at det er en festival på gang i byen i november.

November

Arvid Hanssen Festivalen går i år av stabelen i perioden fra og med torsdag 6. november til og med søndag 9. november.

– At vi kobler inn biblioteket i kunnskapsparken er jo veldig naturlig i en festival som er kommet i stand inspirert av en Nord-Norges mest kjente forfatter og poet.

Programmet til festivalen skulle egentlig vært sluppet 10. september, men arrangørene har måttet utsette dette da alt ikke var helt klart den gangen.

– På nåværende tidspunkt kan jeg bare si at vi har en del spennende nyheter i årets festival, som vi slipper så snart det lar seg gjøre. Og som er i skikkelig Arvid Hanssen-ånd, sier Karin T. Olsen.