FINNSNES: Det opplyser biblioteksjef Kristin Strand Iden ved Lenvik folkebibliotek, som nå allerede en tid har holdt til i lokalene til Kunnskapsparken på Finnsnes.

–Dette er jo ett av innslagene under Arvid Hanssen Festivalen, og i en slik festival hører jo litteratur med. Det opplegget vi har er satt til onsdag 5. november, og presentasjonen vil finne sted i auditoriet, opplyser biblioteksjefen.

Det er nytt fra årets utgivelser av barnebøker, ungdomsbøker og faktabøker som skal presenteres.

Innbakt lunsj

– Dette er et tilbud som blant annet Ubok og IBBY Norge står bak. Vi får blant annet besøk av forleggere, forfattere, oversettere og illustratører. Dyktige og velinformerte fagpersoner som informerer på en veldig engasjert måte.

– Er dette noe som er åpent for alle interesserte?

– Ja, men hvis man skal delta i lunsjen som inngår i programmet må man melde seg på i forkant. Lunsjen er lagt til kafeen i Kunnskapsparken, og der trenger man informasjon om hvor mange som deltar for å ordne dette med lunsjen rent praktisk. Men det er selvsagt mulig å delta på dette uten å være med på lunsjen, forklarer Kristin Strand Iden.

Nyttig informasjon

Selv om informasjonen vil ha utbytte for alle litteraturinteresserte mener Iden at den særlig vil være nyttig for visse yrkesgrupper.

– Lærere, bibliotekarer, barnehageansatte og bokhandleransatte vil nok ha spesielt stor utbytte av å delta på dette.

– En innlagt lunsj tyder på at dette varer en stund.

– Ja, hele dagen, faktisk. Vi starter om morgenen og holder på til middagstider ut på ettermiddagen.

– Hvordan legges denne informasjonen opp?

– Det vil være et foredrag for hver sjanger. En tar for seg barnebøker, den neste ungdomsbøker, faktabøker og så videre. Det er mye informasjon, og man går grundig til verks.

Kristin Strand Iden har selv vært med på lignende presentasjoner.

– Det er utrolig artig og interessant å være med på disse, pluss at det rent faglig gir en stor gevinst. Så jeg vil anbefale det på det varmeste.

Arvid Hanssen Festivalen 2014 arrangeres i år i perioden torsdag 6. november til søndag 9. november. Presentasjonen i Kunnskapsparken er en liten tyvstart på festivalen.