FINNSNES:  Det skjer i Kulturhuset på Finnsnes tirsdag 30. september når Heine Totland og Gisle Børge Styve besøker byen med konserten ”Totland & Styve”.

– Styve og Totland vil gjerne ha med seg et lokalt kor på de stedene de opptrer på turneen sin. Vi fanget opp dette, og meldte vår interesse for å opptre sammen med dem, noe vi altså har fått lov til å gjøre, opplyser syngende sekretær Vibeke Johnsen i Vaffelkoret.

Denne noe uvanlige opptredenen er kommet i stand som et ledd i at Vaffelkoret er 40 år i år.

– I den anledning har koret gjort flere stunt, vi har for eksempel reist rundt på Senja og gjort en rekke konserter. Vi synes at det å være sammen med to profesjonelle og profilerte musikere som disse er et fint innslag i markeringen av jublileet vårt, og gleder oss veldig til det.

Sine ting

– Hva skal dere gjøre i denne konserten?

– Enkelt forklart så skal vi gjøre våre ting og Totland og Styve sine. Muligens vil vi også gjøre ett eller flere innslag sammen med dem, men dette er ikke klart ennå.

– Har dere repertoaret klart?

– Ja, for vår del er det helt klart, så vi er godt forberedt til denne kvelden. Vi har jo en streng og striks og krevende dirigent (Cato Simonsen, Journ.anm) som passer på at vi gjør det vi skal og sørger for at vi ikke sluntrer unna på øvingene, understreker sekretæren.

Kaffe og vafler

– Hva har dere på repertoaret til denne konserten?

– Vi har et repertoar som spenner veldig vidt, og som det er mye å hente fra. Alt fra negro spiritus til moderne populærmusikk. Jeg tror ikke skal røpe mer enn det.

I tillegg til det rent musikalske står Vaffelkoret også for bevertningen.

– En time føre konserten begynner serverer vi kaffe og vafler i foajeen. Det er vi i koret som selv står for nystekte vafler og rykende kaffe. Hva annet en vafler kunne vi servere? spør Vibeke Johnsen.

Totland og Styve

Vokalist Heine Totaland og pianist Gisle Børge Styve er velkjent for de fleste. De opptrer både hver for seg og sammen. Totlan har blant annet hatt flere hovedroller i store musikaler, mens Styve på våre trakter nok er mest kjent som den ene pianisten i TV-programmet ”Beat for Beat”. Men sammen er de dynamitt, som det heter i ordtaket.