MÅLSELV: Med en kjerne av dansere og musikere fra Målselv ble turneen på Nord-Kalotten en suksess. Danser Nils Ole Foshaug sitter igjen med bare gode opplevelser tross tap i en dansekonkurranse.

Uformell finaledans

-Det er bestandig artig å møte nytt publikum. Også er det spesielt å danse steder der absolutt ingen kjenner noen av oss eller har noe som helst forhold til Kartellet. Det var det artig å få gode tilbakemeldinger på at vi har gitt dem fantastiske opplevelser, forteller Foshaug.

Nils Ole Foshaug kastet seg med på en dance battle mot de andre dansesjangerne på dansefestivalen i Oulo i Finland. I par med Ådne Kolbjørnshus brukte de folkedans til å slå ut både street dance og hip hop, før de måtte gi tapt for flamencodanserne i finalen.

-Det var veldig uformelt og uhøytidelig og vi danset bare for ære og berømmelse, flirer Foshaug.

Rørt til tårer

Også felespiller Julie Alapnes er storfornøyd med rundturen på dansefestivalene.

-Det var kjempekult og veldig artig å se hvordan de tok imot forestillingen siden den er ganske interaktiv. I den ene forestillingen i Finland trengte de litt tid trengte på å komme inn i det, men da det løsnet var det helt topp, forteller Julie Alapnes.

Alapnes forteller at ellers når hun spiller er det en distanse til publikum, mens med Kartellet går hun innenfor intimsonen til publkummerne, noe som kan være en utfordring for dem.

-Hvordan er det å være så tett på publikum under forestillinga?

-Jeg liker det veldig godt. Jeg får god tid med hver publikummer og får se folk rett øynene. Jeg føler at vi blir litt kjent på den korte tida, svarer hun.

Alapnes forteller at hun opplevde tårevåte øyne hos de hun spilte for.

-Det betyr at jeg og vi har rørt noen. Klart det er en spesiell opplevelse å se fingrene mine spille for dem bare 20 centimeter fra ansiktet og at de får musikken bokstavelig talt rett i øret, forteller felespilleren.

Treffsikkerhet

Hun liker musikken til forestillingen som er komponert av målselving Mariann Torset, som også var med på turen med sitt trøorgel Marja-Liisa.

-Musikken er helt utrolig flott, men ikke laget for å spille på fele. Den er krevende å spille, men ei artig utfordring.

Turneen ble ganske hektisk og forestillingene var ganske intense. Alapnes og de andre rakk kun å se de andre dansegruppene på battle dance hvor de kjørte litt show mellom og etter konkurransen. Slike festivaler er også et slags bransjetreff og hun føler at hun fikk utbytte på den fronten.

-Jeg har knytt en del kontakter på Nord-Kalotten, forteller Alapnes.