FINNSNES: Harald Jørgensen er professor emeritus ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Siden 1983 har han også virket som skolens rektor. Musikkforskeren har også skrevet bøkene ”Elementær utvalgsteori”, ”Fire musikalitetsteorier”, ””Sang og musikk”, ”Et fags utvikling i grunnskolen” og ”Musikkopplevelsens psykologi”.

Nestor

Harald Jørgensen regnes som en nestor innen norsk musikkpedagogisk forskning, og får prisen for det som juryen beskriver som en betydningsfull innsats i norsk musikkliv som pedagog og forsker. Styrelederen i Lindemans Legat, som står som utdeler av prisen , går så langt som å hevde at Jørgensen er en banebryter innenfor musikkpedagogisk forskning.

Harald Jørgensen er 72 år og opprinnelig fra Finnsnes, men nå bosatt i Oslo der han utøver sin gjerning på musikkhøgskolen.

Lindemanprisen

Lindemanprisen er en årlig utmerkelse administrert ved Lindemans Legat ved Norges Musikkhøgskole som hvert år deles ut til komponister, artister og pedagoger som har utmerket seg innenfor sine fagfelt. Prisen er på 150.000 kroner, og er en av Norges største musikkpriser. Prisen deles ut i forbindelse med en tilhørende seremoni ved musikkhøgskolen 24. oktober.

Tidligere mottakere

En rekke kjente musikkpersonligheter har tidligere mottatt Lindemanprisen. Blant annet Eva Knardahl, Knut Buen, Aase Nordmo Løvberg, Kjell Bækkelund, Truls Mørk, Harald Sæverud, Arne Nordheim, Arve Tellefsen, Sven Nyhus, Solveig Kringlebotn, Jan Garbarek og Robert Levin.