FINNSNES: Denne sommeren har filmen «Børning» hatt full fart frem og opp på kinotoppen. Filmen er en nokså uvanlig norsk bilfilm, og handler om Roy som er en bilgal mann på vei inn i 30-årene.

Filmen har som sagt toppet kinotoppen fra sin premiere, og har totalt hatt 229.479 besøkende.

3.500 besøkende

– «Børning» har gått veldig bra hos oss, og det har vært den store filmen. Ikke bare den best besøkende i sommer, men også den best besøkte vi har hatt hittil i år, sier kinoleder for Finnsnes Kino Kay-Erling Ludvigsen.

I underkant av 800 bilentusiaster har tatt turen for å se «Børning».

Han kan videre fotelle at 3.500 personer har hatt gleden av å se filmer snurre over lerretet på Finnsnes kino i sommer.

– Det er veldig bra at vi har så mange innom, tross det gode været. Om sommeren er det flere som prioriterer andre ting, så derfor er besøkstallene veldig bra.

God apell

Han tror årsaken til at filmen «Børning» har gått så bra landet rundt i sommer er en blanding av det perfekte tidspunktet for lanseringen, at filmen er en lett komedie og at den inneholder flere kjente fjes som for eksempel Sven Nordin, Anders Baasmo Christiansen og Jenny Skavlan.

– Det vil bli større filmer utover høsten som for eksempel «Hunger Games 2», og derfor var det et godt tidspunkt for filmen å lanseres i sommer. «Børning» har også en god apell, fortsetter Ludvigsen.

Flere gode filmer

Etter en god kinosommer, starter kinohøsten, og Ludvigsen har store forventninger til helgas premiere av storfilmen «Beatles» bygget på Lars Saabye Christensens mest kjente norske roman om guttene Kim, Seb, Ola og Gunnar.

– Filmen er en klassiker som  innetar norsk litteratur, og jeg håper de har fått den til filmmessig. Det er flere som har lest boka, og det er en god historie, sier kinolederen.

Han sier også at høstens store norske filmer er «Beatles» og «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama».

Interessen for film varierer, men folket er ikke så opptatt av at filmen er norsk eller ikke.

– De siste årene har vi fått servert gode norske produksjoner, og det kan bare bli bedre. Norsk film er der de bør være nå, avslutter Ludvigsen.

(Folkebladet.no)