Setermoen: I år som i fjor, er det til helga er det klart for Bardumartnaen i Setermoen sentrum for 18. gang. Det er 16. gang UL Viking arrangerer martnaen, og også i år satser de på et velykket arrangement. I år er det også rekordmange utstillere påmeldt. Hele 60 i tallet.

– Så mange har det aldri vært, sier leder i martnakomiteén og i UL Viking Stig-Ole Sletten.

Arena

– Utstillerne som står på martnaen kommer fra hele landet. Flere kommer fra nærområdet, men vi har også fått påmeldte fra Finnmark og Bodø, forteller han.

Sletten sier også at litt av visjonen for martnaen er å få ut de som sitter inne og strikker, hekler, smir og maler, slik at de får en arena der de kan vise frem produktene sine. I følge Bardumartnaen sine hjemmesider vil man på martnaen kunne finne alt i fra strikkeprodukter, lefser, keramikk og grønnsaker.

– I tillegg til utstillerne på markedet vil besøkende også finne kulturelle innslag som musikalske innslag fra lokale artister, underholdning for barn utført av en tryllekunster og klovn, grillmat og sosial sammenkomst, sier Sletten.

Godt vær i vente

Han håper på mange besøkende, og tipper at det ved tidligere martnaer har vært mellom 3.000 til 5.000 besøkende.

– Været har alt og si, og til helga er det meldt strålende vær, så vi ser for oss at dette vil bli kjempebra, og full handlegate.

Sletten berømmer også næringslivet for god hjelp og innsats nå når martnaen er rett rundt hjørnet.

– Vi har et mannskap på 12-15 stykker, i tillegg til fem stykker fra mottaket som er her for å hjelpe til. Til et slikt arrangement krever et godt samarbeid, og det har vi med blant annet kommunen og Forsvaret.

(Folkebladet.no)