SOLLI: Revygjengen i Sollia har arrangert to humorfestivaler og den tredje i rekken kommer 5.-6. september.

Studieturen gikk til Ørnes i Nordland og Nordnorsk Revyfestival som har eksistert siden 1990. Delegasjonen bestod av fire personer; to i produksjonen og to i administrasjonen.

Profesjonelt

Delegasjonen fant mange småting i organiseringen som de kunne å forbedre.

– Kjøreplanen deres var klar i god tid på forhånd og det sparer dem for mye tid under selve arrangementet, forteller Isabell Kling.

– Det var veldig profesjonelt produksjonsmessig, artig og lærerikt. Opplegget var veldig likt vår festival, men i mye større målestokk, forteller hun videre.

I løpet av festivalhelga fikk de møter med festivalsjef og fagansvarlig for Høylandet Revyfestival og NM i Revy.

Høyt nivå i Midt-Troms

De fikk også bekreftet at Solli Humorfestival har kvalitet blant egne deltakere.

– Det sier litt om nivået på revylagene fra Midt-Troms at Nerbygda vant for beste revyvise, mens Nerbygda, Unglyn og Malangen tok tre av fire mulige publikumspriser. Alle tre deltok på fjorårets festival i Sollia, forteller Kling.

Publikumsprisene ble vunnet ut fra lydnivå på publikum under innslagene.

– De hadde desibelmåler i taket som målte støyen og de som fikk mest støy vant publkumspris. Det må vi bare få til her hos oss, smiler Kling.

Stig Jenssen var også med til Ørnes og begge er klare på at de ikke må gå for fort fram i oppbyggingen av festivalen og ikke forlate Solli Samfunnshus.

– Vi må begynne en plass og evaluere etter hvert. Vi har kapasitet til åtte-ti lag og målsetningen er åtte revylag. Men, uansett hvor mange det blir: Vi kommer ikke til å flytte på oss, sier de to bestemt.

Nordnorsk Revyfestival arrangereres i en stor hall og et slikt lokale ønsker Solli Humorfestival å unngå. De vil beholde sjarmen og intimiteten på Solli Samfunnshus.

– Vi holder på intimiteten i samfunnshuset og det er litt sjarm å campe rett utenfor døra. Jeg tror det blir flere tilreisende med vogner i år, sier Jenssen.

(Folkebladet.no)

Møter: De møtte Hanne Sagmo, fagansvarlig i NM i revy og Anita Seljeseth, daglig leder Nordnorsk Revyfestival. Foto: Privat.