KONTAKTEN med publikum var på plass fra starten av på standupkomikereren Bård Tufte Johansens forestilling torsdags kveld i Kulturhuset. Han fikk nærkontakt med flere av publikummerne og replikkvekslingen var kjapp og humoristisk. Og både møbelkonsulent Doris og Karoline fra flyktningtjenesten var med på leken med smil og latter.

JOHANSEN hadde vært innom en helsekostbutikk og funnet ut at varene de hadde der var varer som var for dyre for Rema 1000 og som de måtyte lure oss til å tro var mer helsesame forat de skulle få solgt dem. Men det var der vi gikk og handla, vi fra dessertgenerasjonen som gikk på helsesenter og pumpa jern, men neppe ville klare å forsvare familien mot en mindreårig innbrudstjuv.

Videre forklarte han at en mann på 40 har fire følelser, sulten, kåt, tørst og må på do, dette i motsetning til kona som har mange tusen følelser som han aldri blir klok på!

HAN SKÅRA mange maskuline poeng med en herlig harselas over kvinners sammensatte følelsesregister der ikke alle problemer kan googles,men må løses på kvinneguide.no.

SOM LITEN vokste Bård Tufte Johansen opp i et strengt religiøst hjem. Men det gikk ikke lukt tll helvete med grenlandkjendissen, for standupkomikeren er stort sett snill i sine verbale slag.Han er en herlig jovial kar, som ler med deg og ikke av deg. Han er en kar du føler du kjenner igjen, som egentlig ikke sier noe nytt,men som sier det på en utrolig herlig måte. Skjebnen til menn i voksen alder var han innom flere ganger. Forsvinner en kvinne i 20 årene, blir detførstesideoppslag på førstesideoppslag. Forsvinner en mann i 40 årene, blir det bare en liten notis i avisa og litt fra en etterforskningsleder som lyver på seg at de gjør alt for å finne personen!

ALENE PÅ scenen stod denne mannen i 40 årene alene med mikrofonen, i over en time. Først på slutten kom det en del andre overaskende innslag. og som sagt, det han tok for seg var han selv og hans genetrasjon. Han tilhørte en generasjon som ikke erpraktisk, med som hadde en bestefar som kunne at, inkludert å jekke opp bestemors nedsunkne livmor.

FORESTILLINGEN var kjemisk rensa for underbuksehumor, samehets og bannskap. Han er noe av det morsomste som har blktt presntert på norsk scene og publikum var med. Helt med. Publikum humra fra første replikk til den siste, avbrutt av skikkelige latterkuler i de 80 minuttene forestillingen varte.

TEGNESERIE: Bård Tufte Johansen laga en del tegninger om hvordan men kommer ut i situasjoner sammenlignet med kvinner. Foto: Birger Caspersen
PUBLIKUM: Publikum humra og flirte i alle de 80 minuttene showet varte. Foto: Birger Caspersen