Nemlig. De er unge, til dels uerfarne og ute med sin første låt. I noen tilfeller gjør det forventingene lave, her skytes de himmelhøyt. Navnet Sweet Scarlet er bare å bemerke seg, for fortsetter de som dette, er det bare å juble.

Undertegnede lot seg rive med allerede under et videointervju tidligere i sommer. Sweet Scarlet er et band bestående av tre unge menn med forskjellig opprinnelse rundt om i den nordre delen av landet: Cornelius Hermansen fra Gratangen, Jonas Aasnes Jørgensen fra Finnsnes og Preben Lorentzen fra Lenvika, alle 21 år. De kunne derimot bli tatt i å være erfarne musikere fra «The rocking America» med sitt særdeles voksne og særegne lydbilde.

Låta, som er navngitt  «Escape», handler om utfordringene ved å leve et liv som schizofren og bipolar. Et liv som ofte innebærer frustrasjon og kaos. Noe vi får et godt innsyn i. Det kommer godt frem i låta, som har en lengde på litt over 7 minutter. «Escape» inneholder et hav av detaljer som enten du vil eller ei bringer deg til et univers av følelser hvor gravitasjonen virker å slippe tak - men som akkurat holder.

«When I get out, I’m free as a high flying bird» åpner vers to. Her igjen får vi kjenne på frustrasjonen og den kraftige energien som ligger bak schizofreni og bipolar lidelse. Et liv hvor stemmer og hallusinasjoner ofte er sentral. Refrenget, hvor Hermansen sårbart, men vakkert synger «I’m not insane» er en fornøyelse for øret og følelsene man gjerne forbinder med schizofreni er virkelig til å ta og føle på her. Spesielt stemmescenarioet i forbindelse med sykdommen, med tanke på koringa.

Det er som regel en grei oppgave å trekke frem noe konstruktivt om ei låt. Ikke i dette tilfellet. Sweet Scarlet har produsert ei fabelaktig låt som ikke kan få noe annet enn seks på terningen. For det første, så er det vanskelig å treffe blink med sitt første prosjekt. Check. For det andre, blir det fort ei utfordring å holde på oppmerksomheten når låta er lengre enn gjennomsnittet. Check. Men den vanskeligste oppgaven er nok å formidle følelser basert på et så vanskelig tema; triple check. Fra tid til annen gav den en brennende intens følelse av å forsvinne fra seg selv, som det ikke er til å komme utenom å kjenne på minst en gang.

Derfor er det helt på sin plass at terningen rulles til seks. «Escape» vil treffe både ei eldre målgruppe, men også de litt yngre. En fryd for øret, rett og slett.

Platecoveret til "Escape".