UKM er ikke bare unge kulturmøter, men også kulturmøter i kreativitet og på kryss av sjangrer. I Bardu er de mange som tar den oppgaven på alvor, både med band, musikk og i kunstutstilling. Lone Antoinette Halvorsen er 13 år og har spilt fiolin siden hun gikk i femteklassen. Søndag fremførte hun «Money, Money, Money» på fiolin under UKM-forestillingen på Ala grendehus.

– Det er veldig kult.

– Jeg liker Abba og hører på dem hver eneste dag. Men det er første gangen jeg er med i UKM, kunne hun fortelle.

Fiss

Fiolin spiller også jentene i gruppa «Fiss» – bestående av Dea Kastrati, Solveig Sælevik og Tora Heimdal. Bandnavnet har de fått fordi fiss er første tonen de slår i sin UKM-låt «Carnival».

Danset gjorde The Little Crew, et ensemble med Celine Ariel Kristensen, Kamille Heimdal Rambø og Trine Bjørnsen Hovde. De går alle i klasse 6B på Setermoen skole, er aktive i Dans Bardu og har vært med på NNM i dans to ganger. I UKM danset de hiphop.

Klassisk

Selv om det gjerne er mye gitar på scenen under UKM, er det faktisk relativt sjelden du møter klassiske gitarister. Men Mathias Gude Johansen fremførte en etyde i E-moll av Francisco Tàrrega.

Det samme gjelder også klassisk piano – Alexander Fossen fremførte den litt yngre «Marriage d’Amour», skrevet av Paul de Senneville i 1987 og første gang utgitt av Richard Clayderman.

Black Sabbath

Klassisk heavy metal ble besørget av Amin Magomadov (12), Amund Walør Indahl (12), Eron Sadiku (12) og Andreas Trøen Moen (11). De fremførte «Paranoid» av Black Sabbath.

– Hvorfor? Fordi heavy metal. Den låten er artig å spille og er på vårt nivå. Det er første gangen vi er i UKM, men vi har spilt noen konserter før.

– Vi liker Black Sabbath, men egentlig har vi Avenged Sevenfold som favoritt, innrømmer guttene.

Hele kvartetten går på kulturskolen, og som gruppe har de spilt sammen i rundt halvannet år.

– Men vi har ikke noe bandnavn ennå. Vi greide ikke å bestemme oss! ler de.

Motta nyhetsbrev fra Folkebladet — klikk her for å melde deg på