Konserten «Det jeg kan, i lag med venner...», som ble arrangert fredag 9. februar, hadde ikke bare et publikum på 200, men ga til sammen en inntekt på 23.895 til ALS-forskningen i Norge.

Der livskjærligheten er grunnakkorden - les anmeldelse her [Pluss+].

– Jeg vil gjerne takke alle som var til stede. Det har gjort et sterkt inntrykk på meg at så mange ville støtte oss, både som publikum og med å gi pengegaver, sier Jon Blamire.

Alvorlig bakteppe

I oktober 2016 fikk Blamire, kantor i Lenvik menighet, diagnosen amyotrofisk lateralsklerose, også kjent som ALS, en sjelden, lammende og uhelbredelig nevromuskulær sykdom. De fleste som rammes, går bort i løpet av fem år. Sykdommen er progressiv og uforutsigbar, og det er blitt vanskeligere for Blamire å spille.

– Å lage den slags konserter krever mye tid og forberedelse. Jeg er utrolig velsignet med å ha så mange støttespillere. En vidunderlig gjeng musikere som fremførte alle sangene på et så høyt et nivå, og som var villige til å bruke både sitt talent og mange timer uten betaling. På det tekniske jobbet Dilani Johnson og Zamyar Sarkawt i flere dager å få alt på plass med lyd, lys, video og bilder. Og Finnsnes kirkeforening hadde pyntet og sørget for så nydelig severing etter konserten.

Øke bevisstheten

Et ønske med konserten er også å øke bevisstheten rundt sykdommen, påpeker Blamire.

– Mange har tatt kontakt med oss i etterkant, spesielt i forbindelse med et par låter som gjort dypt inntrykk. Vi håper å få lagt ut et opptak etter hvert.

– Hvis det er noen som ikke hadde anledning til å være til stede på konserten, men som likevel vil gi en gave til ALS-forskningen, er det også mulig å overføre et bidrag direkte til ALS Norsk støttegruppe.

Motta nyhetsbrev fra Folkebladet — klikk her for å melde deg på