Landsdelsmusiker Knut Erik Sundquist og pianist Kristin Skaare tar i bruk tradisjonsmusikk og religiøse folketoner når de skaper ny musikk i sin konsertforestilling. Her er dessuten formidlingen satt i sentrum, og improvisasjon er nøkkelordet. Den nære kontakten med publikum påvirker også resultatet, slik at ingen konsert blir den andre lik:

Kulturskolerektor Anna Starr gleder seg til å ta imot paret – og å få presentere dem for konsertpublikummet i Dyrøy.

Kvalitet

– I Brøstadbotn er vi så heldige å få to konserter på samme dag, først på omsorgssenteret, deretter i Nordavindshagen senere på kvelden. I Nordavindshagen serverer vi kaffe og hjemmebakt kake!

– Sundquist er jo berømt i hele landet og kjent som en av verdens beste kontrabassister. Han er ikke bare ekstremt virtuos på et vanskelig instrument, men også en veldig morsom og uhøytidelig fyr. Man vet at når han står på scenen, blir det musikk av høyeste kvalitet og en avslappende og underholdende stund, smiler Starr.

Sjangeroverskridende

Kristin Skaare er en av Norges mest ettertraktede pianister, og sammen presenterer de et musikalsk program hvor mye er improvisert. Som musikkutøver er Sundquist sjangeroverskridende og kjent både som solist og som en utmerket ensemble-spiller.

– Jeg er spent på å høre hvordan de kjente sangene våre kommer til å utvikle seg til noe nytt, sier Starr.

– Kontrabass er heller ikke det mest vanlige av soloinstrumenter, og denne konserten er en gylden anledning til å få høre den på et nivå i verdensklasse. Vi i Troms er utrolig heldige som faktisk har Knut Erik som landsdelsmusiker, men selv her er det ikke ofte vi får oppleve han som solist.

Pianist

Kristin Skaare er både sanger, arrangør, komponist og produsent, men først og fremst pianist.

– Hun var faktisk den første kvinnelige, norske pianisten på jazz-linja ved institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Det er ikke uten grunn at hun i dag er en av landets mest benyttede pianister, sier Anna Starr.