– Nerbygda revylag starta opp i 1995 og vi hadde vår første revy året etter. Jeg har vært med fra dag én og til å begynne med skrev jeg de fleste tekstene. I dag har vi en myldresammenkomst, hvor vi kommer opp med en haug tanker og ideer. Prosessen fra en idé til det ferdige produkt er en utrolig spennende vandring. Det er utrolig artig å holde på, vi kan bruke revyviser til å sparke oppover i systemet, vi kan si stort sett det vi vil. Vi deltar på Nord-Norsk revyfestival på Ørnes og Norsk revyfestival på Høylandet og kan smykke oss med opptil flere norgesmesterskap, forteller Randi Løvheim, som er tilbake som leder etter å hatt lederpermisjon i noen år.

Årets revy, «Verdt en applaus?» gikk av stabelen i Istindportalen på lørdag og omkring 600 publikummere kunne glede seg over spenstige og morsomme innslag.

Etter en velkomstsang fra hele revygruppa, dukka balsfjordingen Jonas Bergstad opp. Han hadde bestemt seg for å bli politiker, for han var kommet til at han hadde alle de rette egenskapene til det. Han var nemlig en man av få fornuftige ord og han elsket å lyve. Han skulle starte sitt eget parti og håpet at han fikk få stemmer, for desto mindre parti, desto mer makt, mente han og viste til «Bedehuspartiet» og Venstres posisjon i dag.

Randi Myren Bjelland var på verkstedet til Kjetil Nilsen med bilen sin, men kommunikasjonen gikk heller dårlig. Han hadde noen problemer med å forstå hva friksjonsbremser og en del lignende deler på bilen var.

Tone Johannssen ringte en klarsynt dame for å få navn på slektninger til et gjenferd hun hadde i kjelleren, slik at hun kunne få sent dem regning på husleie.

Robin Haugli hadde et tankevekkende innslag, hvor han som flyktning satt foran et bilde av en sønderskutt by, som skulle være Kabul. Norske myndigheter ville sende han tilbake dit, men han mente hans liv stod i fare om han kom dit. Så nå hadde han et ønske om å kidnappe Sylvi Listhaug og sende henne dit, så kunne hun få føle på kroppen hvor ille det var å være der.

Det faste innslaget, Agurknytt ved Jonas Bergstad, kunne berette at #metoo-aksjonen hadde skapt en ny bevegelse. En rekke fornærmede damer hadde starta opp en aksjon som het #Whynotme?

Gammelordfører Helene Rognli og dagens utgave Nils Foshaug jobbet med en «gave» til innbyggerne og var uenige om den skulle være på fem eller sju promiller. Fosshaug valgte sju, noe han angra på og de ble enige om fem. Da kom Bardu-ordfører Toralf Heimdal og ville kuppe den, men de lurte han til å ta sju-promillen. Så det ble eiendomsskatten i Bardu, til målselvingenes store glede.

Til bilder av gamle Olsborg sang Vera Lill Bjørkhaug ei vemodig vise om stedet som en gang var sentrum og nå hadde Andselv og Anslimoen tatt alt.

Kari-Anne Eidet var på Match.com og ønsket seg en partner. Hun måtte fylle utallige krav, være pen, rik, intelligent, ha flott bil og en masse til, men etter å titta nærmere på seg selv i speilet, tok hun til takke med hva som helst.

Revygruppa avslutta med allsang og forkynte for all verden: «Uten Randi, ingen revy!»

En hyggelig og trivelig revy, en revy som spente fra den mer lokale til det nasjonale og kunne glede publikum med en ganske så profesjonell framføring.