For mange publikummere i Tromsø ga sceneshowet «Du skal høre mye» både latter og nostalgi, da duoen Tore Skoglund og Trond Myhre gjorde «comeback» i fem forestillinger før jul. Fulle hus og gode tilbakemeldinger, ga mersmak og nå reiser de ut på turné.

– Jeg var veldig usikker da jeg ble spurt om vi skulle lage et show på dette konseptet, men lot meg overtale. Da var det mange tanker som løp gjennom hodet. Ville folk huske oss? Men jeg ble overrasket. Det var en vanvittig oppslutning og folk kom fra Vestlandet, Sørlandet og Finnmark. Etterpå ble det jo snakk i å ta det ut på turné, det var jo noe vi egentlig burde gjort for ti år siden, forteller Tore Skoglund til Folkebladet.

På hjemmebane

Nå er det satt opp åtte forestillinger som strekker seg fra Finnsnes og ned til Vestlandet. På Finnsnes står de på scenen 17. mars.

– Vi starter i februar og avslutter med en superhelg fredag i Harstad, lørdag på Finnsnes før vi avslutter i Narvik på søndag. Det blir full rulle til siste slutt, noe som kanskje er farlig nær sannheten, humrer humor-veteranen.

Skoglund som er fra Tranøy på Senja, sier Finnsnes er i utgangspunktet et sted han har holdt seg litt unna, men det er ikke fordi han ikke liker å stå på scenen i Midt-Tromsbyen.

– Det er ekstra gøy å komme til Finnsnes, det er jo nesten hjemme. Jeg håper fans herfra kommer også, men tidligere har jeg vært så ofte at hjemme så holdt meg unna Finnsnes. Jeg har jo hatt noen forestillinger på Finnsnes hotell og var tidligere mye i Finnsnes i Fest, sier Skoglund.

Gjester

I likhet med TV-programmet, skal også dette showet ha besøk av flere gjester.

– Ingrid «Mossa» Evertsen skal komme. «Mossa»-figuren ble jo skapt i «Du skal høre mye». Så har vi Hasse Thorbjørnsen, en veldig god forteller, Torgeir Schau en storkjæfta Andnesværing, og Erling Stagnes fra Stonglandseidet, min gode venn. Så kommer det noen ungsauer også, Lars Kristian Kristoff kjent fra «Alt for Rognan» og Charlotte Jensen, ei flott jente fra Bodø. Det er også mulig det kommer noen flere også, kvelden kan by på mange overraskelser, smiler Skoglund.

Konseptet kjent fra TV vil folk kjenne igjen.

– Det er jo en litt annen variant, men alt er gjenkjenbart. Pølsefingran til Myre dunker på tangentene som før, smiler Skoglund.

Ungdom

Skoglund har også opplevd at flere ungdommer har tatt kontakt med han etter at gamle klipp blant annet har blitt delt på nettstedet Facebook.

– Når jeg har vært ute på andre jobber og i Tromsø før jul, har ungdom tatt kontakt, kanskje for å se om det er liv i meg enda. Det er veldig hyggelig og samtidig skremmende. Vi har laget en humor som tydeligvis tåler lagring. Det har litt å gjøre med ektheten, det er ikke kunstig det vi gjør, men ekte vare, sier Skoglund.

Den gode historien

Å fortelle en god historie er en egen kunstform, forteller Skoglund.

– I dag tørr jeg å si at vi var med å skape en del fortellerkunstnere, noen er født til å fortelle. Dessverre noen av de gått bort i dag, men vi har de med oss i historia, avslutter Skoglund.

I 2002 ble det populære TV-programmet «Du skal høre mye tatt av lufta. TV-serien som startet på NRK i 1987 ble sendt over 250 episoder. Foto: Ellen D. Mortensen
Skoglund var en sterk figur på 90-tallet under Finnsnes i Fest.