Det skjer etter et nylig vedtak av styret i Foreningen Villmarksrock opplyses det i en pressemelding.

Villmarksrock oppsto som et sivil-militært kultursamarbeid mellom Bardu kommune, Hæren og Bardu IL i 2011, med et endagsarrangement på Artillerisletta i Bardu med kapasitet på totalt 3.000 publikummere.

Etter et stort økonomisk underskudd i 2014 gjorde styret og samarbeidspartnerne en formidabel snuoperasjon og arrangementet ble flyttet til et mer komprimert område i Setermoen sentrum og utvidet til 2 dager.

– De tre siste årene har festivalen gått med overskudd så balansen i økonomien er gjenopprettet, men en helhetsvurdering gjør likevel at styret har bestemt seg for å flytte festivalen fra å være en sommerfestival i juni, til å bli en vinterfestival i februar, sier styreleder i foreningen Villmarksrock, Stian Strømseth.

Mindre hodebry

– Vi har hvert år siden 2011 diskutert blant annet tilgangen på dugnadsarbeidere, nedslagsfelt og tiltrekningskraft i forhold til publikum, overnattingskapasitet, lokasjon og konsept, fortsetter han.

– I evalueringen etter 2017 har vi rett og slett kommet frem til at vi må gjøre noe med disse utfordringene. Vi må forsøke å legge til rette for mindre hodebry for oss selv.

Ifølge pressemeldingen har styret i Foreningen Villmarksrock aldri lagt skjul på at det har vært noen utfordringer.

– Vi har aldri lagt skjul på at særlig overnattingskapasitet for både publikum og ikke minst artister har vært svært utfordrende.

Festivalen har vært samme helg som Nord-Norsk Villmarksmesse som tiltrekker seg langt over 100 utstillere og mer enn 10.000 gjester, og vi har måtte være mer enn normalt kreative for å finne overnatting til våre artister, sier Strømseth.

En annen utfordring har vært å skaffe nok dugnadsarbeidere som skal utføre 1.500 dugnadstimer, samme helg som «halve bygda» allerede er i arbeid eller engasjert i gjennomføringen av Nord-Norges største og lengstlevende Villmarksmesse.

– Nå har vi i tillegg til de årlige utfordringene fått et leilighetsbygg kloss inntil det som er det eneste stedet utenfor kommunehuset vi kan plassere konsertteltet, uten at det må gjøres større endringer med lyktestolper og blomsterbed. Det ble på mange måter «spikeren i kista» for Villmarksrock i sin nåværende form, skriver foreningen i pressemeldingen.

Men festivalen ser ikke mørkt på det av den grunn.

– Styret sier enstemmig at vi ønsker å fortsette å lage gode festivalopplevelser med høy kvalitet, sier styrelederen.

Dagny med det lokale koret «Ustemte fruer» fra Bardu. Foto: John Henry Storhaug / Fo2John
Leder av Villmarksrock Stian Strømseth foran byggingen av konsertteltet. Foto: Privat