Amfiet i kulturhuset på Sjøvegan var godt fylt opp da TV3 torsdag kveld lanserte sin storsatsing om Salangen-Nyheter og primus motor Jon Henrik Larsen.

Først var det kulturelle innsalg fra musikerne Mats Svendsen og Adrian Simonsen samt poesi fra senjaværingen Benjamin Bjørkli.

Taklet utfordring

- Han Jon Henrik har levert gode produkter og er kjent over hele landet for sine produksjoner knyttet til små og store arrangement. Du har jo fått muligheten til å møte spennende mennesker og noen av dem har vi fått se å opptre i dag og som bruker sine ressurser på en veldig flott måte. Det har du gitt rom for, Jon Henrik, gjennom ditt arbeid, sa ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo i sin tale før premieren torsdag.

– Fordi dere har masse humor i Salangen-Nyheter og vi få kjenne at hjertet varmes opp av at det er masse omsorg her, sa hun.

Imponerte

- Vi lar oss imponere av det du har fått til i Salangen-Nyheter. Du er et forbilde for de som har diagnosen autisme. Jeg har i hvert fall lyst til å se alle episodene, sa Bjørn Abelsen i fylkeslaget for Autismeforeninga i Norge før overrekkelse av blomster til Larsen.

Varm dokumentar

Under den tre kvarter lange visningen av den første av åtte episoder kom det spontane latterutbrudd blant publikum som fikk se det indre liv i mediebedriften og  jakten på store og små nyheter.

Om å få en sjanse

Nettopp de interessante møtene med folk som opplever ikke å passe inn i en A-4 ramme gjør serien spennende og det er uten tvil mye humor og varme i serien som påkaller en feelgood-følelse. Første episode går tirsdag 30. januar på TV3 og er i følge Kjetil Johnsen kanalens første store dokumentarsatsting.

På kartet

Jo, det svarte så absolutt til forventningene. Denne serien vil sette Salangen på kartet, sier Larsen etter visningen og før etterpå-festen på Kåre på kaia. Han er fornøyd med oppmøtet  og tipper at svært mange vil følge dokusåpa som han kaller serien når den kommer på TV3. Ikke minst mener han den vil sette Salangen på kartet og avslører at han skal både på Lindmo og God morgen Norge og snakke om blant annet dokumentaren.