Kent Myklevold Krogseng (35) fra Moen i Målselv er blant de åtte deltakerne som er med i årets utgave av det svenske kakeprogrammet «Det Stora Tårtslaget». Programmet er Skandinavias største og mest sette bakeprogram og har fokus på design og utseende på kaken.

Lovende

Til programmet, som sendes på TV4s søsterkanal Sjuan og streames på TV4, plukker TV-kanalen ut lovende kakekunstnere, og inviterer dem til konkurranse. I mangelen på mannlige svenske kakebakere ble norske Bjørn-Ali Abdullah invitert med i fjor, og stakk av med hele seieren.

Til årets sesong fikk altså Myklevold Krogseng telefonen fra TV-selskapet.

– Jeg fikk litt sjokk når de ringte meg og spurte om jeg ville være med, forteller han.

Han bor i Oslo og jobber til daglig som barista på en kafe i hovedstaden. Kakebaking har fram til nå kun vært en hobby for målselvingen, men TV-produsentene hadde fått tips om hans flotte kakekreasjoner fra folk innad i bakemiljøet samtidig som de hadde tatt en titt på hans bilder på Instagram.

Intens innspilling

En måned etter at han fikk telefonen befant Myklevold Krogseng seg på innspillingsgården utenfor Stockholm. Alle deltakerne bodde sammen i et hus på gården under hele innspillingen. Det var intense og svært krevende dager.

– Det var innspilling hver eneste dag. Vi sto opp klokken 06.30 og var ikke ferdig før i 19-20 tiden om kvelden, forteller Myklevold Krogseng.

På TV blir det vist èn episode hver uke, men på gården spilte de inn èn episode hver dag. Dermed ble det en kake om dagen. Og når kameraene var slått av om kvelden dreide tankene seg om planlegingen på neste kake dagen etter.

– Det var et konstant press hele tiden. Det var helt vannvittig. Det er noe av det hardeste jeg har gjort i mitt liv, sier Myklevold Krogseng.

Det høye nivået gjorde konkurransen ekstra tøff for Myklevold Krogseng.

– De andre deltakerne var alle meget erfarne kakedesignere med firma, mens jeg følte meg nesten som en førsteklassing i en sjuendeklasse-time, ler han.

– Jeg var veldig uerfaren innen kakedesign. Heldigvis er jeg ekstremt kreativ og klarte å tenke meg fram til gode ideer og løsninger, fortsetter han.

Bestefar var baker i Heggelia

Man kan nesten si at Myklevold Krogseng har fått bakingen inn med morsmelka. I barneårene gikk han ut og inn av besteforeldrene Asbjørn og Lillian Myklevolds eget bakeri, «Myklevolds Hjemmebakeri», i Heggelia.

– Jeg tenker ofte på bestefar når jeg står og baker. Jeg tror nok han ville vært glad om han så meg nå, sier Myklevold Krogseng.

– Bakingen har vært en del av meg helt fra barndommen, men når det kommer til kakebaking så har jeg ikke gjort så mye av det før jeg traff min samboer Glenn Ivar Husom for noen år siden, forteller han.

Husom har deltatt på norske «Kakekrigen» og samboerne fikk en felles interesse i kakebakingen. De bruker mye tid på å lage flotte kakekreasjoner hjemme. Denne uken etablerte de et eget firma sammen med en venninne.

– Vi har startet et lite firma hvor vi lager kaker på bestilling fra folk, smiler Myklevold Krogseng.

25. januar er premieren på «Det Stora Tårtslaget» på svensk TV. Myklevold Krogseng drømmer om å en gang i framtiden ha et eget kakebakeri sammen med sin samboer.

– Hadde jeg kunnet så ville jeg ha bakt kaker hver eneste dag, sier han.

HØYT NIVÅ: Her er alle deltakerne i årets «Det Stora Tårtslaget» sammen med programleder Marie Serneholt. Foto: TV4
FØRSTE KAKA: Dette er den første kaken Myklevold Krogseng baker i programmet. Episoden blir vist førstkommende torsdag på svensk TV, men kan også streames via TV4 på nettet. Foto: TV4