Med nærmere 3.400 solgte billetter på Finnsnes og i overkant av 2.100 i Heggelia er krigsfilmen om motstandsmannen Jan Baalsrud den store publikumssuksessen både for fjoråret og foreløpig også for 2018.

– Siden filmen går over to år, skulle det være litt vanskelig å få noe «årsbeste-resultat» på den. Men her hos oss – selv med begrenset spilletid – var «Den 12. mann» den best besøkte filmen i fjor.

– Da vi stengte til nyttår, hadde vi solgt 1.500 billetter, forteller Vidar Fagerli, kinosjef i Heggelia, til Folkebladet.

Harstad

På Setermoen og på Skjold ble filmen satt opp litt senere enn på Finnsnes og i Heggelia. Tallene der er likevel på rundt 300 og 400 kinogjengere.

– Det som er virkelig artig, er å sammenligne disse tallene med for eksempel Harstad. Legger vi sammen alle solgte billetter for Midt-Troms, har vi nesten like mange kinogjengere på «Den 12. mann».

På topp

I Heggelia har det vært ni forestillinger med 239 i snitt på hver. På 16 forestillinger hadde Finnsnes kino hatt 212. Der var besøket gått litt ned denne uka, men var likevel godt på de siste visningene.

Med all pågangen ble man på tampen av året nødt til å sette opp ekstraforestillinger i lillesalen – samtidig som filmen ble kjørt i storsalen. Også på Finnsnes kino var «Den 12. mann» fjorårets mest sette film med 1.900 seere – med «Star Wars: The Last Jedi» på andreplass. I Heggelia ble «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» nummer to.

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger, også på Facebook-sida til kinoen, og «Den 12. mann» har vært filmen alle skulle se, sier Fagerli.

Fantastisk

Selv har han faktisk ikke sett en eneste negativ omtale av filmen, og bare dét er jo spesielt, påpeker han.

– Dessuten gjelder det gammel som ung: Også soldatene som er her, har likt filmen veldig godt. Det er klart det er artig med disse tallene – og å få kjøre kino med fulle hus.

– Og historien i seg selv er jo fantastisk. Ja, den er dramatisert, men filmen er utrolig godt laget, sier Vidar Fagerli.