Boken Jeg glemmer aldri. Tekster fra et levd liv er resultatet av et skriveprosjekt gjennom Den kulturelle spaserstokken. Der har de eldre delt sine historier, minner og refleksjoner med elever som har hjulpet dem å få tekstene skrevet ned.

– I mars 2017 samlet det seg en gruppe eldre og en gruppe elever fra Elvetun skole sammen med forfatter Rebekka Broks Liabø i workshopen «Snakk for deg sjøl». Skriveprosjektet ble så positivt tatt imot at vi fant ut at det måtte utvides. Med midler fra Helsedirektoratet ble det mulig å holde flere verksted utover høsten. Mye latter, noen tårer og mange gode historier ble delt, forteller Anna Starr, kulturskolerektor i Dyrøy.

Åpen for alle

Selve boklanseringen er torsdag 25. januar på omsorgssenteret i Brøstadbotn. Den er åpen for alle interesserte, og der vil noen av elevene lese høyt fra tekstene de har arbeidet med. Lise Løvland vil bidra musikalsk med låter tilpasset tema.

– Vi skal også presentere «lappeteppet» som ble laget av maleriene fra visuell kunst-verkstedene i høst. Og vi feirer med kaffe og kake, forteller Starr.

Det vakreste

Tematisk er boken inndelt i kapitler der de eldre minnes både barndom, ungdomstid og arbeidsliv. Det er minner fra internatliv på skolen, fra reiser og om den første sykkelen, kjøpt for penger tjent gjennom å knoppe angler, egne line og være ærendsgutt på butikken.Særlig stemningsfull er «Det vakreste jeg vet...», som utdraget her til slutt – noe forkortet – er hentet fra:

«Det vakreste jeg vet...

… er å komme i fjøsen en maimorgen til nyfødte lam.

… er blikkstille hav en varm sommerkveld når midtnattsola gløder over Finnlandsåsen og fuglene har tatt kvelden. Da kan en senke skuldrene og kjenne at livet lever!»

reiser: Mange minner deles i boken – også fra reiser. Her ser vi lokalbåten «Tromsø» ved kaia. Foto: Scan
utgivelse: Hilmar Fjeld med munnspillet. Foto: Scan