Foreløpig er det ingen påmeldte, forteller Tommy Myklebust, leder ved Frivilligsentralen i Lenvik, så dermed er det gode muligheter til å få bli med på et kreativt kurs.

Vektlegger kreativitet

– Planen er at to og to ungdommer skal få jobbe på én maskin. Her skal de få bruke sine ressurser og sin kreativitet til å skape egne produkter – T-skjorter, hodeplagg og lignende. Vi vektlegger kreativiteten, derfor kommer vi ikke til å legge noen føringer for arbeidet deres. Vår oppgave som ledere vil heller være å inspirere, forteller Myklebust.

Workshop

Initiativtaker til prosjektet er Noman Malik, som arbeider som frivillig ved Frivilligsentralen. Sy- og designskolen er videre et samarbeid med Latifa Headwear, en bedrift som blant annet produserer hodeplagg for kreftrammede, forklarer Myklebust.

– Prosjektet vårt er spennende, og vi ser for oss ti-tolv ungdommer til sammen – en norsk ungdom og en ungdom med innvandrerbakgrunn på hver maskin.

– I tillegg ønsker vi å involvere foreldrene i diverse workshops mens syingen foregår. Der vil vi legge opp til ulike tema og muligheter også for de voksne til å utfolde seg.

Salg

For de unge designerne er det en ekstra mulighet til å få vist seg frem: I bruktforretningen til Frivilligsentralen, som også vil starte opp i begynnelsen av februar, er det planlagt salg av de produktene som ungdommene lager på sy- og designskolen.

– Vi legger også opp til flere kreative arenaer, blant annet mannekengoppvisninger, der produktene presenteres, smiler Myklebust.

For alle

For dem som ønsker seg et kreativt tilbud litt utenom det vanlige, er dette noe for dem, mener Myklebust.

– Dette er absolutt noe for alle som har fantasi og som liker å utfolde seg kreativt.

– Og vi håper ikke minst at mange gutter har lyst til å melde seg på, sier Myklebust.

Til venstre Lena Lovise Halvorsen og til høyre Joakim Hansen frister med symaskiner. Foto: Knut Løkse Nilssen