De omkring 300 frammøtte i Istindportalen på fredag kveld, fikk en oppleve at Hærens musikkorps Nord-Norge, dirigert av finske Hannu Koivula og solisten Eir Inderhaug blandet klassisk musikk og humor på en ny og suveren måte.

– Det er 10. året vi arrangerer Sjefen for Hærens nyttårskonsert. Den kom i sin tid som et ønske om å lage litt festivitas med stil og uniformer, slik de hadde i Harstad. Denne konserten og mottagelsen har bare tatt av siden vi startet. Det er Hæren som står for konserten, sjefen for Hæren inviterer sivile samarbeidspartnere og vi har den glede å ha blant andre fylkesordfører, fylkesråd, ordførerne i Målselv og Bardu i blant oss. Fylkesmann Elisabet Aspaker kunne dessverre ikke komme. Resten av billettene legges gratis ut til interesserte, forteller arrangementsleder oberstløytnant Stig Magne Hagen.

– Musikk gir oss glede

Det hele startet med en film hvor man fikk en kort innblikk i Hærens virksomheter i 2017 i inn- og utland. Etter det ønsker sjefen for Hæren, generalmajor Odin Johannessen velkommen og uttrykte sin glede over at Forsvarets musikkorps Nord-Norge nå hadde skifta navn til Hærens musikkorps Nord-Norge.

– Musikk gir oss glede gjennom sitt språk. Musikk er det enste globale språk vi har, et språk som binder oss sammen. Korpset vil ta oss med på en musikalsk reise gjennom Europa, men vi tar også en tur over dammen, sa han blant annet.

– Deilig å være her

Hærens musikkorps, dirigert av finske Hannu Koivula for femte år på rad, inntok så scenen og spilte Rossinianas ”Tarantelle puro sangue”. Det var første gangen et blåseorkester spilte den melodien, sa Koivula som hadde arrangert den.

Så fikk man møte sopranen Eir Inderhaug. Inderhaug har etablert seg som en av de fremste norske sangerne, er tilknyttet den Norske Opera og har gjort seg bemerket på operascener rundt om i Europa.

- Det er deilig å få være her og få synge min yndlingsmusikk, italiensk opera, sa hun og gledet tilhørerne med en utrolig stemmeprakt i ”O luce di quest’anima” fra Linda di Chamounix. Man beveget seg videre i konserten, mens så fikk hun plutselig en mobiltelefon fra sønnen, som ikke kunne finne noen klær. Korpset begynte å spille og samtalen utviklet seg til en splitter ny tekst til ”Les filles de Cadix”. Den var bare helt herlig!

Korpset spilte Debussys ”Claire de lune” og så var Inderhaug tilbake og gledet publikum med folkesanger fra Frankrike.

Etter overtyre til Flaggermusen fortalte hun at hun trengte en statist og fikk Odin Johannessen opp på scenen. Hun sang ”Mein Herr Marquis”. Folk flirte og klappa med, det var rene revystemningen i salen! Så roa det seg litt ned og man avslutta med ”Champagnegalop” og blomsterutdeling.

– Det var meget hyggelig på alle måter å få assistere Eir Inderhaug, kunne generalmajor Odin Johannessen betro Folkebladet.

– Helt suveren

– En meget, meget fin konsert, med mange spesielle innslag. Eir Inderhaug var en oppkomme av humor og sang og dirigent Hannu Koivula var helt suveren. Sjefen for Hæren, generalmajor Odin Johannessen var som alle oss andre, han trivdes tydeligvis sammen med ei fin jente, Herlig, mente brigadeveteran Jan Enoksen fra Rossfjord.

Odin Johannessen får Eir Inderhaug i favnen. Foto: Birger Caspersen
Hærens musikkorps Nord-Norge med dirigent Hannu Koivula. Foto: Birger Caspersen
En meget, meget fin konsert, med mange spesielle innslag, oppsummerte Jan Enoksen. Foto: Birger Caspersen