Det opplyser Steinar Steffensen, som er tilbake som gitarist i bandet Ourland etter mange års fravær.

– Jeg var med i Ourland i 1973, så det begynner jo å bli en stund siden. Med den besetningen Ourland har nå er vi så nær en originalbesetning som det kan det bli, bare med unntak av Geir Fjellberg, som er en trommis som ble hyret inn i forbindelse med comebacket vi gjorde i mai år, forklarer Steffensen.

– Er dette faste bandmedlemmer?

– Ja, dagens besetning er fast, selv om noen av oss også er medlemmer i andre band. Selv er jeg for eksempel også et av medlemmene i BlåCompaniet, som lever i beste velgående og har fått en ganske stor tilvekst av medlemmer.

Denne helga er ganske fullbooket for Ourland, med en konsert på Sørreisa Hotell i kveld og nok en konsert på Mefjord Brygge i Mefjordvær lørdag kveld.

Nye arenaer

– Det som er litt spesielt med disse konsertene er at Ourland til tross for sin lange fartstid og en rekke spillejobber gjennom tidene aldri har opptrådt verken på Sørreisa Hotell eller Mefjord Brygge før, påpeker Steffensen.

Repertoaret

– Hva står på repertoaret til Ourland?

– Godbiter og hits fra 60- og 70-tallet, og noe litt nyere stoff. Men hovedsaklig er det musikk fra 60- og 70-tallet vi serverer, pluss noe eget stoff.

– Ourland har egne låter?

– Ja, og det å lage egne låter er noe vi vil fortsette med. Nye låter er på gang.

– Dere har altså spillejobber nok?

– Ja, vi er faktisk ganske etterspurt. Det er noe vi ikke klager over, tvert i mot er det veldig hyggelig å være det.

Når det gjelder coverlåter, hva spiller dere der?

– Vi har et veldig bredt repertoar der, men for å ramse opp det vi spiller mest av så er det musikk av Deep Purple, Beatles, Tom Petty, Mountain og Procol Harum, for å nevne noe.

– Tar dere i mot musikkønsker fra publikum?

– Ja, så sant vi er stand til å oppfylle ønskene så gjør vi det.

– Så det blir full rulle i Sørreisa og Mefjordvær i helga?

– Ja, det kan du stole på. Vi skal levere varene vi er bedt om å levere med to helaftens konsertsett.

Fra venstre Geir Fjellberg, Jan Ivan Leonhardsen, Jan Audun Eriksen, Steinar Johansen og Steinar Steffensen. Foto: Privat