Denne arenaen er selvsagt Finnsnes kirke, der Lenvik menighets julekonsert «Syng ut – Det er jul!» står på programmet førstkommende søndag. Kantor Jon Blamire, som står bak denne og de fleste andre konsertene i Finnsnes kirke, er klar over at aktiviteten i nevnte bygning har vært stor i desember.

– Det har vært en del konserter i Finnsnes kirke, og på fredag er det Jardar sin tur. Vi håper likevel at folk også tar seg tid til å komme når vi i menigheten steller i stand vår julekonsert, sier han.

– Hvor mange har pleid å komme på julekonsertene deres?

– Omlag 200, noe vi synes er et godt oppmøte i en tid da det er så tett mellom adventskonsertene, også i Finnsnes kirke.

Variert program

– At jula er en av de største høydepunktene i kirkeåret gjør det helt naturlig å synge ut evangeliet om Jesus. Men konsertprogrammet er likevel ganske variert, med innslag av Finnsnes Kirkes Barne- og Ungdomskor, Kirkebandet pluss flere solister.

Åshild Wesnes Norbakken skal gjøre sangen «Bereden väg för Herran». I en svensk versjon gjort av den svenske gruppa The Real Group.

– Åshild kommer fra Råde, men er nå bosatt på Finnsnes. Hun har alltid vært glad i å synge, og har vært med i flere kor samt opptrådt som solist ved ulike anledninger. I tillegg til å ha fordypet seg i sang og musikk på folkehøgskole har hun tatt musikkfag under lærerutdanningen, forklarer Jon Blamire.

Dilani Johnson skal fremføre låten «Iragayil Urainthidum Inayadra Iraiva».

– Det er en sang hun gjør på sitt eget morsmål, som er tamilsk. Sangen handler om Gud og hans nærvær, påpeker kantoren.

Sarahs og Jon Blamires datter, Susanna Blamire, skal være solist i en nye arrangement gjort av fire julesanger sammen med Sarah Blamire på piano og Jon Blamire selv på kirkeorgel. Susanna er en prisbelønnet og dyktig musiker, som har tatt sin musikalske utdannelse både i Norge og England.

Unge røster

Finnsnes Kirkes Barnekor har til sammen tre innslag.

– De skal synge «Min sjel synger til Herren», som er en frydefull versjon av Marias lovsang. «Haleluja, syng til Gud» er også en salmesats som er preget av det hebraiske. Mens «Det er født en konge stor» er en moderne vuggesang til Jesusbarnet.

Finnsnes Kirkes Ungdomskor på sin side stiller med «Nordnorsk Julesalme», der Kamila Jakobsen er solist. Men også med «Himlen i min favn», som fremføres på svensk i et flerstemt arrangement skrevet av Jon Blamire. Korets tredje innslag er «Kim alle klokker».

Kirkebandet bidrar med sangen «Himmel på jord», I tillegg akkompagnerer bandet barnekoret og ungdomskoret.

Men det er også gitt rom for flere allsanginnslag, blant annet «Nå er den hellige time», og «Deilig er jorden».

– Hvor lenge varer konserten?

– Omlag en time, og siden den er på tidlig kveldstid vil det være god tid til å gjøre det man måtte ønske resten av kvelden, påpeker Blamire.

– Er det noen form for bevertning etter konserten?

– Nei dessverre. Og grunnen til det er at vi har fått beskjed om de alle fleste er ganske ferdigspist når de går på en konsert i adventstiden såpass nært opp til julehøytiden. Så det blir konsert og vel hjem etterpå, slutter kantoren.

morsmål: Dilani Johnsen skal fremføre en sang på sitt eget morsmål, som er tamilsk.
Sang: Åshild Norbakken medvirker med sang.
instrumental: Sarah og Jon Blamires datter medvirker på instrumentet euforium.
ungdomskor: Finnsnes Kirkes Ungdomskor skal blant framføre «Nordnorsk Julesalme» av Trygve Hoff.