Hvert år siden 2011 har Troms fylkeskommune delt ut en pris for å gjøre ære på og hedre frivillig arbeid. I år falt prisen til Gibostad som grendeutvalg mottok på vegne av flere aktive frivillige, lag, foreninger og ildskjeler. For det ble de belønnet med 25.000 kroner. Hermann Uteng og Toralf Nergaard var i Tromsø onsdag og tok i mot prisen.

Folkebladet-TV: Se innslag fra sist helgs martna på Gibostad

– Vi tok i mot prisen på vegne av fellesskapet og lokalsamfunnet Gibostad. Det er så mange hos oss som gjør så utrolig mye. Grendeutvalget organiserer dette etter beste evne så nå har vi mottatt vi prisen på vegne av alle. Vi er takknemlige og veldig stolte. Dette var stor stas, jubler Uteng til Folkebladet.

Skaper stor aktivitet

I begrunnelsen skriver Fylkeskommunen følgende om bakgrunn for prisen;

«Miljøet rundt «Gamle Gibostad» er et mangfold av aktive ildsjeler og frivillige lag og foreninger som samlet legger ned en stor dugnadsinnsats for å løfte det felles kulturmiljøet. De skaper stor aktivitet og gjør en samlet dugnadsinnsats for å bevare, restaurere og sette i stand et stort og verneverdig bygningsmiljø. Stedet har stor kulturminneverdi, og det er viktig for ildsjelene at de gamle bygningene igjen tas i bruk»

Videre skriver de at det aktivitetene rundt «Gamle Gibostad» involverer et helt lokalsamfunn.

«De går foran som gode eksempler både for ivaretagelsen av våre viktige kulturminner, men også tilrettelegging for at alle innbyggerne har gode steder å drive aktiviteter på og styrker fellesskapsfølelsen i et lokalsamfunn».

Bekreftelse

Kato Fredriksen som er styreleder i Stiftelsen «Gamle Gibostad» er veldig glad at Gibostad fikk denne prisen.

– Det betyr mye å få oppmerksomhet for det arbeidet som gjøres. Det er mye flott dugnadsarbeid rundt omkring, og for oss som har jobbet i mange år med frivillighet og dugnadsarbeid blir prisen en bekreftelse for det arbeidet som er lagt ned her i Gibostad. Det viser også andre at det finnes muligheter, men det krever å stå på, sier Fredriksen.

Motivasjon

Uteng sier til Folkebladet at prisen gir motivasjon for videre arbeid.

– Vi er veldig fornøyde med denne prisen og tilbake på Gibostad skal vi henge prisen høyt på veggen og vise den til alle som kommer. Vi ser på det som en annerkjennelse og en god motivasjon videre arbeid i bygda. Vi er ikke ferdige, men står midt i løpet og skal holde koken videre, sier Uteng.

Her er Kato Fredriksen i frivillig arbeid på Gibostad. Han er glad for prisen bygda har fått. Foto: Reidar Ingebrigsen